52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tanıtım toplantısı yapıldı


Bu yıl 52. organize edilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldı.

İstanbul'daki Çırağan Sarayı Balo Salonu'nda yapılan toplantıya Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ev sahipliği yaparken, toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Genel Sekreter Fahri Kasırga, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç adına Müsteşar Faruk Özçelik, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, sponsorlardan Vestel adına Pazarlama Müdürü Ergün Güler, Salcano adına Genel Müdür Bayram Akgül ile birlikte bisiklet camiasından önemli isimler ve spor basınından davetli isimler katıldı.

Yarışla ilgili bilgi veren Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, dünyada cumhurbaşkanlığı adına yapılan tek yarışın bu yarış olduğunu belirterek, "Dünyada Cumhurbaşkanlığı adına yapılan tek yarış, aynı zamanda devletin zirvesi demek ve en büyük desteğin verildiği anlamına gelir. Zaten Cumhurbaşkanımız bu tura desteğinin kuvvetle devam edeceğini geçtiğimiz çarşamba günü tekrar söyledi. Bu da bu organizasyona ülkemizin ne kadar destek verdiğini göstermektedir." dedi.

Başkan Müftüoğlu, bu yıl 52. organize edilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun çok önemli olduğuna da vurgu yaparak, bu turun bir üst tura World Tura aday olunduğunu için önemli olduğunu söyledi. Başkan Müftüoğlu, sadece Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu yapmadıklarını, en iyi olarak bu turu yaptıklarını ama bunun dışında önemli turlar yaptıklarını da belirterek, şunları söyledi:

"Sadece Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu değil, diğerlerini de iyi yapıyoruz. Geçen yıl olimpiyat hazırlıklarıyla ilgili çalışmalarımız sürdü. 6 tane eski cumhurbaşkanlığı statüsünde tur yaptık. Ve bugün olimpiyat kotası aldık. 2008, 2012 ve 2016'da tekrar olimpiyatlara gidiyoruz. Bisiklet ailesi olarak bu bizi çok sevindiriyor. İnşallah 2020'de olimpiyatlarda madalyaya giden bir bisiklet ailesini arzuluyoruz. 2002 yılında 57. sıradaymış Türkiye Uluslararası Bisiklette. Bugün 2015 yılında 14. sıraya yükselmişiz ki Avrupa ve dünya klasmanında bundan dolayı olimpiyat kotası almışız."

Başkan Emin Müftüoğlu, Kapadokya'da katıldığı bir turnuvadan da bahsederken, insanların para vererek 1300 bisikletçinin o tura geldiğini söyledi. 2008 yılı ile bu gün arasında da önemli mesafeler katedildiğini sözlerine ekledi. Başkan Müftüoğlu, turda rota değişikliği yapıldığını, Kapadokya ve Konya'yı tura eklediklerini belirtti. Müftüoğlu, amacın ise ülkemizin tarihi yerlerini dünyaya göstermek ve bu turun Türkiye'nin her yerinde yapılabileceğini insanlara göstermek olduğunu ifade etti.

Teşekkür konuşmalarının ardından ise 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Yarış Direktörü Roland Hofer ise kat edilecek 1270 km, ikisi yeni olmak üzere 8 etap hakkında bilgi verdi. Hofer, 24 Nisan 2016 Pazar günü İstanbul-İstanbul etabıyla başlayacak turun 1 Mayıs 2016 Pazar günü koşulacak Marmaris-Selçuk etabıyla sonuçlanacağını söyledi.

52. CUMHURBAŞKANLIĞI ETAPLARI

Bu yıl farklı iki etabın da bulunduğu 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun startı, İstanbul-İstanbul etabıyla 24 Nisan 2016 Pazar günü başlayacak. Tur, 1 Mayıs 2016 Pazar günü Marmaris - Selçuk etabıyla tamamlanacak.

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 8 etabı şöyle:
24 Nisan, 1. Etap: İstanbul-İstanbul (129 km)
25 Nisan, 2. Etap: Kapadokya-Kapadokya (154 km)
26 Nisan, 3. Etap: Aksaray-Konya (158 km)
27 Nisan, 4. Etap: Seydişehir-Alanya (187 km)
28 Nisan, 5. Etap: Alanya-Kemer (189 km)
29 Nisan, 6. Etap: Kumluca-Elmalı (117 km)
30 Nisan, 7. Etap: Fethiye-Mamaris (128 km)
1 Mayıs, 8. Etap: Marmaris-Selçuk (201 km)
CİHAN
<< Önceki Haber 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tanıtım toplantısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER