BM'den korkutan açıklama
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 9 2016
Birleşmiş Milletler, Somali'de uzun bir süredir devam eden kuraklık sebebiyle 58 binden fazla çocuğun ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

BBC'nin haberine göre, Birleşmiş Milletler İnsan Yardım Koordinasyon Bürosu'dan yapılan açıklamada, ülkede yetersiz beslenmenin "alarm verici" boyutlarda olduğu belirtildi.
Açıklamaya göre yaklaşık bir milyon Somalili, yani nüfusun 12'de biri gıda ihtiyacını karşılamakta zorlanıyor. Kuraklık, kısmen doğu ve güney Afrika'yı etkileyen Pasifik okyanusu - atmosfer olayı El Nino'ya bağlanıyor.
Kuraklıktan en fazla etkilenen bölgeler Puntland ve 1991'de bağımsızlığı ilan etse de hiçbir ülke tarafından tanınmayan Somaliland. Yardıma ihtiyacı olanların çoğu, ülkede yıllardır devam eden savaş sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalmış insanlar.
BM'ye göre, toplam 4,7 milyon kişinin (nüfusun yaklaşık yüzde 40'ı) insani yardıma ihtiyacı var. BM'nin Somali'deki insani yardım koordinatörü Peter de Clercq, "Beş yaşının altındaki 305 bin çocuk yetersiz besleniyor.
58 bin 300 çocuğun tedavi edilmemesi halinde açlıktan öleceğini tahmin ediyoruz" dedi. Somali'nin komşusu Etiyopya'da da yağmur yağmaması nedeniyle 10 milyondan fazla kişinin gıda yardımına ihtiyacı var. Zimbabve'de de kuraklığın yaşandığı yerler felaket bölgesi ilan edildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yasadışı bahis baronu, 'Ersan Şen pişmanlığını' anlattı2.THY, İran seferlerini iptal etti!3.Trump’tan ‘Venezuela’ya ikinci saldırı çıkışı4.Cezaevinde Veyis Ateş ile karşılaşan Mehmet Akif Ersoy ne yaptı?5.'Cebimizden 5 kuruş çıkmayacak' denmişti: Şehir hastaneleri kara delik oldu!
6.İstanbul Baro yönetimi beraat etti!7.Borsa İstanbul’da manipülasyon soruşturması: 15 kişi tutuklandı8.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon9.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı10.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ








