58 kişi hakkında ilginç soruşturma

Twitter’da Anadolu Ajansı’nı eleştiren mesajlar attığı gerekçesiyle gazeteciler ve milletvekillerinin de bulunduğu 58 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

58 kişi hakkında ilginç soruşturma

Twitter’da Anadolu Ajansı’na eleştirdikleri gerekçesiyle Fazıl Say, Can Dündar ve Erdal Beşikçioğlu’nun da aralarında olduğu 58 kişi hakkında ‘hakaret, iftira ve tehditin yanı sıra halkı kin ve düşmanlığa tahrik‘ suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet gazetesinden Ahmet Şık’ın haberine göre, hakkında soruşturma açılan 58 isim arasında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve muhabiri Ahmet Şık, Hürriyet Gazetesi yazarı Melis Alphan, Milliyet Gazetesi muhabiri Burcu Karakaş, Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali Halit Arslan, Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu ve Metin Uca; CHP milletvekilleri Umut Oran ve Müslim Sarı ile Fazıl Say, Erdal Beşikçioğlu ve Atilla Taş da var.

Küfür yok, soruştuma var

Ancak bu isimlerin Anadolu Ajansı’na yönelik küfür ya da hakaret içeren hiçbir paylaşımı bulunmuyor.

Sansür talebi

Diğer yandan haklarında suç duyurusu isimlerin uzlaşma taleplerinin kabul edilmeyeceği belirtilerek şüphelilerin iddialara konu mesajlarının kaldırılması ya da hesaplarının kapatılmasına karar verilmesi talep edildi.
<< Önceki Haber 58 kişi hakkında ilginç soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER