590 bin ailenin doğalgazı, 123 bin ailenin ise elektriği kesik!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Aralık 5 2020
Paylaş
X Post
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın Meclis'e verdiği soru önergesi Türkiye'nin bir başka acı gerçeğini daha ortaya çıkardı.
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na verdiği soru önergesine göre; borcundan dolayı Türkiye genelinde 590 bin ailenin doğalgazı, 123 bin ailenin ise elektriğinin kesik olduğunu bildirdi.
Bu duruma tepki gösteren Erkan, "Pandemi şartları zaten ağır. Bunun üzerine elektrik ve doğalgaz borcu eklendiğinde insanlar gerçekten geçinemiyor. Aileler üşüyor. Hükümetinde bir an önce halkın gündemine dönüp, bunlara çözüm üretmesini talep ediyoruz" dedi.
CHP'li Erkan Aydın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yönelttiği soru önergesiyle elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması, Türkiye genelinde kaç abonenin elektriğinin borcundan dolayı kesik olduğu gibi bilgilerin açıklanmasını istedi.
590 BİN AİLENİN DOĞALGAZI BORCUNDAN DOLAYI KESİK
Bakanlıktan gelen yanıtı değerlendiren Erkan Aydın, “Türkiye genelinde 123 bin ailenin elektrik borcunu ödeyemediği, Bursa da ise 23 bin 500 ailenin elektrik borcundan dolayı elektriği kesilmişti. Dün ise doğalgaz ile ilgili sorduğumuz sorunun cevabı geldi. Türkiye genelinde 590 bin aile, Bursa’da ise 34.000 ailenin doğalgazı kesik" dedi.
Gelen yanıtlar üzerinden hükümete seslenen Erkan Aydın şöyle konuştu:
"Önümüz kış. Haydi yaz aylarında çok sorun değildi. Gündemde evin elektriği, doğalgazı var. Ancak hükümetin gündemindeyse Suriye gündemde. CHP zihniyeti ya da birtakım insanları gerçek gündemden saptıracak suni gündem yaratma çabaları var. Buradan yetkilileri uyarıyoruz. Pandemi şartları zaten ağır. Bunun üzerine elektik borcu, doğalgaz borcu eklendiğinde insanlar gerçekten geçinemiyor. Aileler üşüyor. Evin ışıkları kesiliyor. Hükümetinde bir an önce halkın gündeminde dönüp bunlara çözüm üretmesini talep ediyor ve konunun takipçisi olacağımızı söylüyoruz.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yüzlerce milyonluk sır! Yarış atları firarda mı? Çalındı mı?2.ABD'li yargıçtan çok konuşulacak karar: Filistinli aktivistin sınırdışı edilmesini durdurdu3.Altın'daki duraklama sürecek mi? Gözler bu akşam yayınlanacak FED tutanaklarında4.Numan Kurtulmuş'a göre 4200 PKK'lının tahliye edilmesi af değilmiş!5.10 yıldır tek kişilik hücrede tutulan Ali Ünal için Gergerlioğlu’dan AİHM çağrısı
6.Kulis haber: Akın Gürlek'e yakın site Adalet Bakanlığı'nda üç bakan yardımcısının değişeceğini yazdı7.TRT'de milyonlarca dolarlık yayın krizi fiyaskosu: Galatasaray- Juventus maçında kesindi yaşanmıştı!8.Kent Uzlaşısı davasında tutuklu sanık kalmadı9.Kafa karıştıran deprem bildirimi: İsrail'de 7 büyüklüğünde deprem mi oldu?10.Mark Zuckerberg sosyal medya bağımlılığı davasında mahkemede

SAFVET SENİH

ORHAN KESKİN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yüzlerce milyonluk sır! Yarış atları firarda mı? Ç...

ABD'li yargıçtan çok konuşulacak karar: Filistinli...

Altın'daki duraklama sürecek mi? Gözler bu akşam y...

Numan Kurtulmuş'a göre 4200 PKK'lının tahliye edil...

10 yıldır tek kişilik hücrede tutulan Ali Ünal içi...






