6 ay sonrası da karanlık
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 28 2020
Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında ağır yara alan hava yolu şirketleri, devlet desteklerinin sona ermesiyle beraber personel sayısında tenkisata gidiyor.
Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınından çok etkilenen sektörlerden biri olan havacılıkta 2020 yılında hasılat kaybının 419 milyar doları bulabileceği belirtiliyor.
Hava yolu şirketleri ise azalan uçuş kapasitesine karşı maliyetlerini dengelemek ve atıl iş gücünü azaltmak için emekliliği hak eden çalışanlarıın emekli olmaya teşvik ediyor.
Devlet ödeme desteklerinde yavaş yavaş sona yaklaşılmasıyla beraber işten çıkarma safhasına geçildi.
Finlandiya’nın milli hava yolu şirketi Finnair Oyj iş gücünün yüzde 15'i kadar tenkisata gitmeyi düşünüyor.
FINNAIR EN AZ 1.000 KİŞİNİN İŞİNE SON VERECEK
Şirket 1.000 kişilik iş gücü tenkisatına ilaveten Finlandiya’daki tüm çalışanlarını işten çıkarmayı planlıyor. Bununla beraber Finnair 2022’deki maliyet kesintisi hedefini 80 milyon eurodan 100 milyon euroya çıkardı.
Şirketin Genel Müdürü Topi Manner, “Salgındaki kötüye gidişin tersine dönmesi yakın zamanda mümkün gözükmüyor. Gelirlerimizde ciddi bir düşüş yaşadık. Bundan dolayı maliyetlerimizi de işimizin yeni ölçeğine göre ayarlamalıyız.” dedi.
DELTA HAVA YOLLARI 1.941 PİLOTUN İŞİNE SON VERECEK
Delta Hava Yolları önümüzdeki 6 ayda ticari uçuşların iyileşme ihtimali olmadığı gerekçesi ile ekim ayında 1.941 pilotun sözleşmesini feshedecek.
Delta tarafından paylaşılan şirket içi bir notta 1.806 pilotun gönüllü olarak emekli olmasına rağmen şirketin azaltılmış uçuş takvimi için hâlâ gerekenden fazla pilotu olacağı belirtildi.
Şirket, Hava Yolları Pilotları Sendikası ile anlaşıldığı takdirde pilot ücretlerinin azaltılarak, işten çıkarmalardan kaçınıl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!3.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi4.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'5.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!
6.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı7.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı8.Mahkeme salonunu birbirene katmışlardı: Daltonlar'ın cezası belli oldu!9.Rusya cephesinden ilk açıklama: Rus İHA'larının Türkiye'de ne işi var?10.Milyon dolarlar havada uçuşuyor: Rezan Epözdemir’in MASAK raporundan kimler kimler çıktı?

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamik...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...


