6 Mayıs; Erdoğan’ın üçüncü darbesi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Mayıs 9 2019
Türkiye 6 Mayıs 2019’da yeni bir darbe yaşadı.
ADEM YAVUZ ARSLAN - TR724.COM 

Lafı eğip bükmeye gerek yok.


Türkiye 6 Mayıs 2019’da yeni bir darbe yaşadı. AKP’nin itirazlarını değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu 36.günün sonunda İstanbul seçimlerini iptal etti. Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası jet hızıyla geri alındı ve yeni seçim tarihi olarak 23 Haziran ilan edildi.

İptalin gerekçelerini, hukukiliğini tartışmak abesle iştigal.

Söz konusu kararın siyasi olduğunu, Erdoğan’ın baskısı ile alındığını bilmeyen yok. AKP İstanbul’u kaybetmeyi hazmedemedi ve tıpkı 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi millet iradesini hiçe sayarak seçimleri iptal ettirdi.



Şaka gibi ama değil; hiç bir somut gerekçe sunulmadan “Ne oldu bilmiyoruz ama kesin bir şeyler var” diyerek seçimi iptal ettirdiler.

Açıkçası darbe yaptılar ve bu Erdoğan rejiminin üçüncü darbesi oldu.

ADIM ADIM GELDİ

İstanbul seçimlerinin hukuksuz bir şekilde iptaliyle zaten komada olan Türk demokrasisinin fişi çekildi. Artık ‘otoriter rejimler’ liginden ‘diktatörlük’ sınıfına geçtik. Siyaset bilimi uzmanlarının “Diktatörler seçimle gitmez” teorisi bir kez daha teyit edilmiş oldu.

Ancak bugünlere bir anda gelinmedi. O yüzden bugün bütün suçu günahı YSK’ya yüklemek kimseyi sorumluluktan kurtarmaz.

Erdoğan ilk darbeyi 17 Aralık 2013 yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sırasında yaptı.



İranlı Reza Zarrab’la olan akçeli işleri

Bu haberler de ilginizi çekebilir