600 bin turist Oymapınar'da köy ve safari turuna çıktı

600 bin turist Oymapınar'da köy ve safari turuna çıktı

Antalya'ya tatile gelen turistin üçte birinin konakladığı Manavgat'ta yıllık 600 turist Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi'nde tura çıktı.

İki barajın bulunduğu bölgede turistler tarihi ve doğal güzellikleri fotoğraflarken aynı zamanda Torosların eteğinde bulunan dünyaca ünlü Seleukeia Antik Kent'i ziyaret ederek geçmişe yolculuk ediyor.

TÜRSAB Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bu sene bölgelerine gelen 4,5 milyon turistin 600 bininin Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi'nde safari ve köy turuna çıktığını söyledi. Bölgenin dünyanın sayılı eko turizm alanlarında biri olduğunu belirten Özden, "Bu sene 600 bin turist Oymapınar'da eko ve doğa turlarına çıktı. Bölgemiz aynı zamanda kültür turu kapsamında İç Anadolu'ya açılan bir kapı. Eko ve safari turları için 600 bin rakamı çok iyi. Yeni sezonda bunu daha yukarı taşımak istiyoruz. Bölgemizi köy turları, dağ bisikleti, doğa yürüyüşü, bisiklet turları, oryantiring, Nordic Walking(İskandinav yürüyüşü) cazibe merkezi yapmak istiyoruz " diye konuştu.

Özden, bölgede ayrıca bu sene 1 milyon turistin Manavgat Irmağı'nda bot ve tekne turu, 1 milyon turistin Beşkonak Köprülü Kanyo'nda rafting ve kano su sporu ile 1 milyon turistinde uluslararası turizm pazarları olan Pazartesi ve Perşembe pazarlarını ziyaret ettiğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber 600 bin turist Oymapınar'da köy ve safari turuna çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER