65 katılımcıya sertifikalı öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı kursu verildi


Aktif Eğitimciler Sendikası Ordu Şubesince Fatih Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde sertifikalı öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı kursu verildi.

2 - 5 Şubat tarihlerinde 65 katılımcı ile başlayıp tamamlanan kurslar hakkında kurs eğitmeni Mehmet Fatih Horzum şunları söyledi: "Öğrenci koçluğu sistemi öğretmenlere öğrencileriyle olan iletişimlerini geliştirmeleri ve güçlendirmeleri için güçlü bir yöntem sunar. Bu yöntem, akademik başarının yükselmesi ve öğrencilerle yaşanan sorunların çözümünde anahtardır. Öğrenci koçluğunun uygulandığı okullarda akademik başarının yükseldiği ve disiplin problemlerinin büyük ölçüde azaldığı gözlenmektedir."

Bu eğitimle katılımcıların karşısındaki insanla nasıl anlaşabileceğini kavrayacağını vurgulayan Horzum, kursu tamamlayarak 'öğrenci koçu ve eğitim danışmanı' unvanı kazanan bütün katılımcıların hem okullarında, hem de öğrencileri ve velileri karşısında eğitim alanında farklarını, farklı uygulamalarıyla ortaya koyacaklarını söyledi.

Cihan Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi ve Aktif Eğitim Sen Ordu Şube Başkanı Murat Baştuğ ise yaptığı açıklamada, "Eğitimin sorunlarının çözümü için sürekli çalışmalar ortaya koyan sendikamız, eğitim çalışanlarının kişisel donanımlarının artması için de sürekli projeler ortaya koyuyor.Bu projelerden biri olan öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı programımızdır." ifadelerini kullandı.

Üyelerinden gelen talepler doğrultusunda böyle bir eğitim düzenlediklerini belirten Baştuğ, ilde bulunan diğer sendikalardan da kursa katılımın olduğunu ve tatil olmasına rağmen 80 saatlik bu eğitime zaman ayırıp ilgi gösteren eğitimcilere teşekkür etti. CİHAN
<< Önceki Haber 65 katılımcıya sertifikalı öğrenci koçluğu ve eğitim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER