7.8'lik depremde ölü sayısı 77'ye çıktı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 17 2016
Paylaş
X Post
Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'un kuzeybatı kıyı kesiminde 7,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'un kuzeybatı kıyı kesiminde 7,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde ölü sayısı 77’ye çıktı. Deprem ülke genelinde hissedildi. Çok sayıda insanın sokaklara döküldüğü ve büyük panik yaşadığı belirtildi.
Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi, merkez üssünün başkent Quito'ya 170 kilometre, yerin 19 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurduğu depremin yaklaşık 40 saniye sürdüğü bildirildi. En az 28 kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrası, Pasifik Okyanusu'na kıyısı olan ülkede tsunami tehlikesine karşı uyarı yapıldı. Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'un kuzeybatı kıyı kesiminde 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezinden yapılan açıklamada, yaklaşık 40 saniye süren ve yerin 19 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremin merkez üssünün, limanların bulunduğu seyrek nüfuslu Muisne kıyı şehrinin 27 kilometre açıkları olduğu belirtildi.
Deprem ülke genelinde hissedildi. Quito'da elektriklerin kesildiği ve telefonların çalışmadığı bildirildi. Sarsıntının 40 saniye sürdüğü, çok sayıda insanın sokaklara döküldüğü ve büyük panik yaşadığı belirtildi. Kentte bazı evlerde hasar oluştuğu, çatlaklar meydana geldiği, çatılarda yıkılmalar gerçekleştiği öğrenildi. Liman kenti Guayaquil'de en az binanın ve bir üst geçidin yıkıldığı, Manta şehri havaalanında da bir kulenin çöktüğü kaydedildi. Guayaquil'deki maddi hasarın büyük çapta olduğu haberleri geliyor.
Ekvador'un günlük 110 bin varil kapasiteli Esmeraldas petrol rafinerisinin faaliyetleri durduruldu. 6 vilayette olağanüstü hal ilan edildi. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Ekvador'da bazı sahiller için tsunami uyarısında bulundu. Dalgaların 0,3 - 1 metre arasında yükselebileceği açıklandı. Komşu ülke Peru'da donanma, sahillerdeki vatandaşları için tsunami uyarısı yaptı.
Depremde ayrıca liman kenti Guayaquil'de en az bir ev ve üst geçidin çöktüğü ifade edildi. Merkez üssüne yaklaşık 170 kilometre uzaklıktaki başkent Quito'da da depremin hissedildiği öğrenildi.
Güçlü sarsıntı nedeniyle halkın sokaklara çıktığı v
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Özgür Özel’den Erdoğan’a diploma çıkışı: “Varsa mahkemeye sunacaksın”2.Mehmet Özhaseki’ye ‘özel görüntülerle şantaj’ soruşturması Kayseri Emniyeti’ne uzandı3.Numan Kurtulmuş'tan Özgür Özel'e süreç ziyareti!4.Facebook’un gizli “Bell” uygulaması mahkeme belgelerinde ortaya çıktı5.Sivil toplum KHK’lılar için birleşti: Her kesimden ortak çağrı!
6.Petrol fiyatları son 7 ayın zirvesinde: ABD-İran görüşmeleri öncesi piyasalarda gerilim fiyatlanıyor7.Ahmet Türk’ten Bahçeli’ye ‘kayyım’ yanıtı: “1 yıl geçti, somut adım yok”8.DEM Parti’den Bahçeli’ye “Öcalan’ın statüsü” çağrısı: Yasal düzenleme önerisi9.Özgür Özel'e dokunulmazlık şoku!10.Bahçeli'den Öcalan için 'statü' çıkışı

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Özgür Özel’den Erdoğan’a diploma çıkışı: “Varsa ma...

Mehmet Özhaseki’ye ‘özel görüntülerle şantaj’ soru...

Numan Kurtulmuş'tan Özgür Özel'e süreç ziyareti!

Facebook’un gizli “Bell” uygulaması mahkeme belgel...

Sivil toplum KHK’lılar için birleşti: Her kesimden...





