7.8'lik depremde ölü sayısı 77'ye çıktı

Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'un kuzeybatı kıyı kesiminde 7,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'un kuzeybatı kıyı kesiminde 7,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde ölü sayısı 77’ye çıktı. Deprem ülke genelinde hissedildi. Çok sayıda insanın sokaklara döküldüğü ve büyük panik yaşadığı belirtildi.

Ekvador'da deprem



Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi, merkez üssünün başkent Quito'ya 170 kilometre, yerin 19 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurduğu depremin yaklaşık 40 saniye sürdüğü bildirildi. En az 28 kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrası, Pasifik Okyanusu'na kıyısı olan ülkede tsunami tehlikesine karşı uyarı yapıldı. Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'un kuzeybatı kıyı kesiminde 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezinden yapılan açıklamada, yaklaşık 40 saniye süren ve yerin 19 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremin merkez üssünün, limanların bulunduğu seyrek nüfuslu Muisne kıyı şehrinin 27 kilometre açıkları olduğu belirtildi.

Deprem ülke genelinde hissedildi. Quito'da elektriklerin kesildiği ve telefonların çalışmadığı bildirildi. Sarsıntının 40 saniye sürdüğü, çok sayıda insanın sokaklara döküldüğü ve büyük panik yaşadığı belirtildi. Kentte bazı evlerde hasar oluştuğu, çatlaklar meydana geldiği, çatılarda yıkılmalar gerçekleştiği öğrenildi. Liman kenti Guayaquil'de en az binanın ve bir üst geçidin yıkıldığı, Manta şehri havaalanında da bir kulenin çöktüğü kaydedildi. Guayaquil'deki maddi hasarın büyük çapta olduğu haberleri geliyor. 


Ekvador'un günlük 110 bin varil kapasiteli Esmeraldas petrol rafinerisinin faaliyetleri durduruldu. 6 vilayette olağanüstü hal ilan edildi. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Ekvador'da bazı sahiller için tsunami uyarısında bulundu. Dalgaların 0,3 - 1 metre arasında yükselebileceği açıklandı. Komşu ülke Peru'da donanma, sahillerdeki vatandaşları için tsunami uyarısı yaptı.


Depremde ayrıca liman kenti Guayaquil'de en az bir ev ve üst geçidin çöktüğü ifade edildi. Merkez üssüne yaklaşık 170 kilometre uzaklıktaki başkent Quito'da da depremin hissedildiği öğrenildi.

Güçlü sarsıntı nedeniyle halkın sokaklara çıktığı ve depremin ardından birçok mahallede elektrik kesintisinin yaşandığı kaydedildi. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi de tsunami tehlikesine karşı halkı uyardı. Komşu ülke Peru'da da tsunami uyarısında bulunuldu.Ekvador, Güney Amerika'nın batısında, Pasifik okyanusu ile Kolombiya ve Peru arasında yer alıyor.

DHA - CİHAN
<< Önceki Haber 7.8'lik depremde ölü sayısı 77'ye çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER