7 Haziran sonrası ağır bilanço
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 5 2016
Paylaş
X Post
Türkiye'de 7 Haziran genel seçimlerinden sonra 'çözüm sürecinin buzdolabına konulması' ile artış gösteren terör olaylarında bugüne kadar 257 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Çözüm sürecinin askıya alındığı 7 Haziran seçimi ile 1 Kasım seçimleri arasında ise 167 güvenlik gücü şehit olmuştu. 1 Kasım seçimlerinden sonra Doğu ve Güneydoğu'da uygulanan sokağa çıkma yasakları ile yaşanan çatışmalar artarak devam etti.
Terör örgütü PKK'nın şehir merkezlerine kazdığı hendekleri kapatmak için operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, teröristlerle çatışmaya devam ediyor.
1 Kasım 2015-5 Ocak 2016 tarihleri arasında toplam 53 güvenlik görevlisi şehit oldu. Yeni yıla girilirken şehit haberleri gelmeye devam ediyor.
1 Ocak-5 Ocak arasında da 6 şehit verildi. Böylece, 7 Haziran 2015'ten sonra ülkede bugüne kadar toplam 257 şehit verilmiş oldu.
1 Kasım 2015-5 Ocak 2016 tarihleri arasında meydana gelen olaylar ve şehit sayıları şöyle:
4 Kasım: Genelkurmay Başkanlığı, Hakkâri Yüksekova bölgesinde yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında 2 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını bildirdi.
5 Kasım: Diyarbakır Dicle ilçesi kırsalında PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada Uzman Çavuş Beytullah Tercan şehit oldu, bir astsubay da yaralandı. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çıkan çatışmada yaralanan bir polis memuru da şehit oldu.
7 Kasım: Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Uludere ilçesi Karaçalı Tepe Bölgesi'nde icra edilen keşif faaliyeti esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden yerleştirildiği değerlendirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 askerin şehit olduğunu açıkladı.
10 Kasım: Genelkurmay Başkanlığı, 10 Kasım 2015 saat 05.10'da Şemdinli'den Yüksekova'ya intikal eden konvoyun teröristlerin saldırısında bir askerin şehit olduğunu bildirdi.
10 Kasım: Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lar polis aracına bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda 3 polis şehit oldu, 1 polis de ya
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Beni görürsen ağla2.Sır gibi saklanıyordu: UFO belgeleri açıklandı, sistemler çöktü3.Küresel piyasalarda savaş dönemi rallisi: En değerli 10 şirketin değeri 4 trilyon dolar arttı4.'Casus' itiraf etti, 15 Temmuz sonrası Fuat Oktay’a bağlı fişleme faaliyetleri gün yüzüne çıktı5.Eski Tuğgeneral Sönmezateş: 'Komutanlarımız bizi birkaç ev ve birkaç milyon dolara sattı'
6.İpler tamamen koptu: CHP, Burcu Köksal'ı kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti!7.Saadet Partisi'nin 'mutlak butlan' davasında karar verildi8.86 yaşındaki depremzede, barakada kalıyor: Param yok diye sokaklarda mı yaşayacağım?9.Böcek ailesinin ifadesi ortaya çıktı: 'Özgür Özel'e poşette 200 bin dolar teslim ettim'10.Özel o paraları aldı mı? Muhittin Böcek'in etkin pişmanlık ifadesine CHP'den ilk açıklama

HÜSEYİN ODABAŞI

KADİR GÜRCAN

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER











