7 Haziran'da kurulmak istenen koalisyon nasıl engellenmiş?

7 Haziran seçimleri sonrasında yaşananlarla ilgili detaylar ortaya çıktı

Davutoğlu'ndan balkon konuşması gafı

Video: Arşiv

AKP eski Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 7 Haziran seçimleri sonrası genel merkezdeki balkon konuşması öncesinde ve sonrasında koalisyon kurma kararı aldığı, ancak bu kararının sosyal medyada AKP ile ilgili kulis bilgileri paylaşan hesaplar ile engellendiği öğrenildi.
 
AKP kaynaklarından alınan bilgiye göre, 7 Haziran seçimlerinde şunlar yaşandı:
 
7 Haziran seçimleri sonrasında AKP kurmayları Davutoğlu’nun yapacağı balkon konuşması için genel merkezde toplandı. Seçim sonuçları Davutoğlu başta olmak üzere AKP kurmaylarının moralini alt üst etti. Balkon konuşması için hazırlanan Davutoğlu, kurmaylarına “ne olursa olsun bundan sonra koalisyon için hazırlık yapacağız, koalisyon kurulacak” dedi.
 
Balkon konuşması sürerken, arka tarafta morali bozuk olan vekiller Başbakan Yardımcıları arasında zaman zaman çok gergin anlar yaşandı. Konuşma sona erdikten sonra Davutoğlu, AKP’nin üst düzey isimlerinin genel merkezde kalmasını kısa bir değerlendirme toplantısı yapılacağını söyledi. Ancak kurmaylardan birçoğu araçlarına binerek yapılacak olan toplantıya katılmadı. Fakat genel merkezde kalan bazı isimlerle bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Bu toplantıda da koalisyon kurulması için gerekli adımların atılması, görüşmelerin bir an önce başlaması kararı alındı.
 
7 Haziran’ı 8 Haziran’a bağlayan gece kuşçubaşıeşref ve Başkentçi twitter hesabından “Koalisyon kurulmayacak”, “Erken seçime gidilecek” tarzında 38’e yakın twitt atıldı.
 
Seçim sonrasında yapılan ilk bakanlar kurulu toplantısının gündemi de bu sosyal medya mesajları oldu. Bakanlar kurulunda bu sosyal medya hesaplarının paylaşımlarının çıktısı alınarak, koalisyonun engellenmek istenildiği, bu paylaşımların hangi güdümün altında olanlarca atıldığı istişare edildi. Davutoğlu, söz konusu toplantıda sosyal medya hesaplarının paylaşımlarına ilişkin şaşkınlığını dile getirirken, koalisyon için girişimlere devam etme kararı aldı.
 
Sonrasında ise Davutoğlu’nun da beklemediği şekilde kendisinin dedikleri değil, sosyal medya hesaplarından atılan 38 maddelik süreç birebir işlemesi 1 Kasım seçimlerine kadar süreci getirdi.
 
AKP kaynakları Davutoğlu’nun sosyal medya operasyonları konusunda 7 Haziran seçimlerinden sonraki ilk bakanlar kurulunda uyarıldığını, ancak olayın pelikan bildirisine varacak kadar ilerleyerek Davutoğlu’nu koltuğundan ettiğini ifade etti.
 
<< Önceki Haber 7 Haziran'da kurulmak istenen koalisyon nasıl engellenmiş? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER