'7 ilçede 2 bin 40 çukur-barikat ve 2313 bomba düzeneği imha edildi'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Şubat 14 2016
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır Sur'da yüzde 95'lere gelindiğini belirterek "Umarım yakında da olumlu neticeler alınacak ve bitecek. 7 ilçede bugüne kadar 2 bin 40 çukur-barikat, 2 bin 313 bomba düzeneği imha edildi." dedi.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır Sur'da yüzde 95'lere gelindiğini belirterek "Umarım yakında da olumlu neticeler alınacak ve bitecek. 7 ilçede bugüne kadar 2 bin 40 çukur-barikat, 2 bin 313 bomba düzeneği imha edildi." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün bütçe, kesinhesap ve Sayıştay raporları görüşüldü ve kabul edildi.

Milletvekillerinin sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'nin küresel ölçekte iki temel sorunla baş başa olduğunu belirterek bunların küresel terör ve göç hareketleri olduğunu söyledi. "Terör, uzun zamandır mücadele ettiğimiz temel olgudur." diyen Ala, "2002'den beri bizim bir yaklaşım biçimimiz var. Hem demokratik adımlar atarken; bir yandan da terörün topyekun çözümü için bir takım projeler uyguladık." ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar yaptıkları hiçbir projenin topyekun yanlış olduğunu söylemediklerini vurgulayan Bakan Ala, "Biz vatandaş merkezli tüm düzenlemeleri savunuyoruz. 12 Eylül anayasasıyla bu kadar yapabiliyoruz. Meclis'te bir iklim oluşuyor. Eğer yeni anayasa inşa edilirse daha fazlasını elde edebiliriz. Teröre herkes karşı olmalı." diye konuştu.

Çözüm sürecine yönelik eleştirilere de değinen Efkan Ala, "Bunlardan bir takım olumsuz şekilde yararlanmak isteyenler olabilir. Bu, projenin yanlış olduğunu ortaya koymaz. Projeye zarar vermek isteyenlerin olumsuzluklarını ortaya koyar. 8 Mayıs 2013'te teröristler dışarı çıkıyordu ama Gezi olayları başladı; çekilme olduğu gibi durdu. Bu projenin nesi yanlış." şeklinde konuştu.

Yapılması gerekenlerin yapılması halinde sorunların elbirliğiyle çözülebileceği kanaatinde olduğunu ifade eden Ala, ortaya koydukları projelerin nihai bir hedefi olduğunu belirterek terörün Türkiye'nin gündeminden çıkacağını kaydetti. Türkiye'de bulunan mülteciler için şimdiye kadar 9 milyar

Bu haberler de ilginizi çekebilir