Nefret operasyonu: 120 gözaltı

Kocaeli merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda 88, Aydın'da 10, Elazığ merkezli, Bitlis ve Sakarya illerinde de eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda gözaltı kararı verilen 11 kişiden 8'i ve Osmaniye'de yapılan operasyonda gözaltı kararı verilen 11 kişiden 3'ü gözaltına alındı.

Mersin'de nefret operasyonu: 40 kişi serbest

Video: Arşiv

ANKARA
Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığındaki bilgisayarlara program yüklediği iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişiden  5’i serbest bırakıldı. 4 şirket çalışanı ve 1 TÜBİTAK görevlisi, emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. 1’i emniyet amiri 2’si komiser 3 polisin ise sorgulanmalarına devam edildiği öğrenildi.


MANİSA

Manisa’da geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen nefret operasyonunda gözaltına alındıktan sonra 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 5 kişiden 3’ü savcılığın itirazı üzerine, yine aynı hakimlik tarafından tutuklandı. Tutuklanan 3 kişi Manisa T Tipi Cezaevi’ne gönderildi. İki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Böylece Manisa’da geçtiğimiz Kasım ayından beri yapılan nefret operasyonlarında gözaltına alındıktan sonra tutuklananların sayısı 52’ye çıktı.

KARAMAN

Karaman merkezli 3 ilde yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 kişi, yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi. 33 kişi hakkında gözaltı kararı bulunan operasyon kapsamında, daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan baskında aralarında avukat, öğretmen, gazeteci ve iş adamlarının bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı.

KOCAELİ

Kocaeli merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlar kapsamından aralarında iş adamları ve polislerin de bulunduğu 88 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Soruşturma kapsamında Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ hakkında gözaltı kararı bulunurken, Özdağ'ın yurt dışında olduğu belirtildi.


AYDIN

Öte yandan bugün sabah saatlerinde, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün Adnan Menderes Mahallesi'ndeki binasına operasyon düzenledi. 

Eş zamanlı olarak ilçelerdeki bazı şubelere de operasyon yapıldı. Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü S.A.'nın da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

ELAZIĞ

Elazığ merkezli, Bitlis ve Sakarya illerinde de eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda gözaltı kararı verilen 11 kişiden 8'i gözaltına alındı.

OSMANİYE

Osmaniye'de sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltı kararı verilen 11 kişiden 3'ü gözaltına alınırken adreslerinde bulunamayan 8 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.
<< Önceki Haber Nefret operasyonu: 120 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER