74 senatörün imzasıyla yayınlanan mektup ne anlama geliyor?

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ABD'li 74 senatörün imzasıyla yayınlanan mektup için: "Bunun arkasında elbette gizli bir güç var bu gizli güç de Türkiye'deki otoriterleşen yapı ve liderlerdir" dedi

74 senatörün imzasıyla yayınlanan mektup ne anlama geliyor?

ABD Senatosu’nun 74 üyesi, Türkiye’de yaşanan demokrasi, insan hakları ve özellikle basın özgürlüğü ihlallerine karşı kaygıları dile getiren sert bir mektuba imza attı. John Kerry'e yazılan mektupta Erdoğan ve Türk hükümetiyle bu konuda temasa geçilmesi isteniyor.

Samanyolu Haber Washington temsilcisi Şemsettin Efe Kongre binasında konuklarına mektubu sordu. CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir konuyla ilgili olarak; "Hem şaşırdım hem şaşırmadım. 3 gündür Washington'daydım burada zaten Türkiye hakkındaki görüşler bu yöndeydi o yüzden sürpriz olmadı. Şuna şaşırdım, Kongre'de cumhuriyetçilerle demokratlar arasında çok ciddi bir kutuplaşma vardır. Mektupta bu kutuplaşmanın ortadan kalktığını ve 74 senatörün imzaladığını gördük, bu çok rastlanır bir şey değil. ABD Kongresi bu kararı aldıysa elbette bunun arkasında bir gizli güç vardır. Nedir bu gizli güç? Bu gizli güç Türkiye'deki otoriterleşmedir, otoriter liderlerdir. Türkiye'de temel hak ve özgürlükler yolunda gitseydi bugün Kongre'den bu karar çıkmazdı. Gizli güç arayanlar Kaç-Ak Saray'a baksınlar" dedi.

BUGÜN gazetesi Washington temsilcisi Adem Yavuz Arslan "bu mektup Amerika'nın genel görüşüdür. Amerika tarihinde de sıradışı bir durumdur bu çünkü ABD'nin kendi iç meseleleri bile  30 imzaya ulaştığı zaman gündem olur." dedi.

Zaman gazetesi Washington temsilcisi Ali Halit Aslan ise konuyla ilgili olarak "Bütün bu kutuplaşmaya rağmen bu sayıda imza çıkması Türkiye ile ilgili kaygıların ne boyutlarda olduğunu gösteriyor. Türkiye yanlızlaşıyor, kimse Türkiye ile aynı kareye girmek istemiyor." dedi 

Kanaltürk televizyonu Ankara temsilcisi Faruk Mercan, mektubun içeriğindeki ifadelerin çok kaygı verici olduğunu, Erdoğan'ın sadece Obama ile değil ABD Kongresi ile de ilişkilerini sıfırladığını söyledi. Mercan, "Türk - Amerikan tarihinde bunun bir benzeri daha yok" dedi. 

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber 74 senatörün imzasıyla yayınlanan mektup ne anlama geliyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER