75 bin mudinin İhlas Finans çilesi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 8 2016
2001’de el konulan İhlas Finans’ta mevduatları bulunan 75 bin mudiye 15 yıldır bir ödeme yapılmadığı ortaya çıktı. İhlaszedeler Platformu Başkanı Hadi Sakioğlu, 5 yılda bitmesi gereken tasfiye sürecinin resmi makamlar tarafından yapılmadığı için akıbetinin belirsiz olduğunu anlattı.

Dini hassasiyetlerinden dolayı tasarruflarını İhlas Finans Kurumu'na yatıran 75 bin mudi, bankanın battığı 2001 yılından beri bayram yapamıyor. Paralarını 5 yıl içerisinde alacakları söylenen mudilere, geçen 15 yıl içerisinde hiçbir ödeme yapılmadı. Mudiler, verilen sözlerin tutulmasını istiyor.
TASFİYEYİ BATIRANLAR YAPIYOR
İhlaszedeler Platformu Başkanı Hadi Sakioğlu, tasfiye sürecinin şirketi batıran kurum ortakları ve kurumun bu hale gelmesine sebep olan kişiler tarafından yürütüldüğüne dikkat çekti. Bu durumun, 5 yıl içinde bitmesi gereken tasfiye sürecinin akıbetini belirsizleştirdiğinin altını çizen Sakioğlu, İmarbank ve Etibank'ın tasfiyelerinde olduğu gibi tasfiyenin banka sahiplerince değil, resmi makamlarca yapılması gerektiğini ifade etti. İhlas Finans tarafından 75 bin mudiye 15 yıldır bir ödeme yapılmadığı gibi ödeme planı da sunulmadığını söyleyen Sakioğlu, konu ile ilgili resmi makamlarla yaptıkları başvurulardan da bir netice alamadıklarını belirtti.
2031 YILINA KADAR ÖDENECEK
Sakioğlu, Tasfiye Halindeki İhlas Finans Kurumu'nun 2001'de yaptığı ilk genel kurul toplantısında; tasfiyenin en geç 5 yılı geçmemek kaydıyla, 2006 yılında bitirilmesine karar verildiğini ifade etti. Buna rağmen; kurumun taahhütlerini ihlâl ederek, tasfiyeyi 2011'e ertelediğinin altını çizdi. 2011'de de ödemeler yapılmadığı için süre 2016'ya uzatıldığını hatırlatan Sakioğlu, 2016'da da ödemeler tamamlanmadığı için sürenin 2021'e uzatılacağının konuşulduğunu kaydetti. Bu şekilde tasfiyenin 5 yıl, 5 yıl uzatılarak 2031 yılına kadar süreceğinin dillendirildiğini belirtti.
HATIRLI KİŞİLER PARALARINI ALDI
Kurumdan en son 2 bin 69 dolara kadar olan hesapların ödendiği açıklanmasına rağmen halen bin dolar alacağı olan mudilerin bulunduğunu vurgulayan Sakioğlu, buna karşın büyük meblağ alacağı olanların, hatırlı kişileri devreye sokarak para
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


