77 yıl sonra kimliğine kavuştu

NİĞDE'de doğduğunda ailesi tarafından nüfusa kaydettirilmeyen ve bu nedenle resmi kayıtlara göre yaşamayan 77 yaşındaki Melek Karaca, İl Nüfus Müdürlüğü'nün yaptığı çalışma sonrasında nüfusa kaydedilip kimlik çıkartıldı

77 yıl sonra kimliğine kavuştu

Yozgat'ta doğan ve 15 yaşındayken evlenen Melek karaca, nüfus cüzdanı olmadığı için nikahsız yaşadı. Eşini evlilikten 16 yıl sonra kaybeden ve 3 çocuğu olan Karaca, daha sonra ikinci bir evlilik yaparak Niğde'ye geldi. İkinci eşi de vefat eden Melek Karaca, kimliksiz yaşamanın çok zor olduğunu, üvey çocuklarının yardımıyla yaşamını sürdürmeye çalıştığını belirtip nüfusta kaydı olmadığı 65 aylığı dahi alamadığını söyledi.

Yaşlı kadının yaşadığı durumun basına yansıması üzerine Niğde İl Nüfus Müdürlüğü harekete geçti. ilk olarak Melek karaca ile konuşan yetkililer, daha sonra Yozgat Nüfus Müdürlüğü ile yazışmalar yaptı. Yapılan çalışmalar sonunda Meleke Karaca'nın nüfusa kaydı yapılıp kimlik için yaşlı kadın İl Nüfus Müdürlüğü'ne davet edildi.

Büyük bir sevinçle müdürlüğün bulunduğu binaya gelen Karaca, ilk olarak fotoğraf kabinine girip kimlik için fotoğraf çektirdi. Daha sonra evrakla birlikte fotoğraflarını görevlilere teslim eden Melek Karaca'nın kimliği kısa sürede çıkartılıp Nüfus Müdürü Yüksel Baş tarafından verildi.

HASTANEYE GİDEBİLECEĞİM

77 yıl sonra adı resmi kayıtlara geçip kimlik sahibi olan Melek karaca, çok mutlu olduğunu belirterek, ilk işinin hastaneye gitmek olacağını söyledi. Karaca, "Çok mutluyum, yeni doğmuş gibi mutluyum. Yeni kimliğimle doktora gideceğim. Gittiğim yerlere korkarak gidiyordum kimliğim olmadığı için beni yakalayacaklar diye korkuyordum. Ayaklarımdan, kollarımdan rahatsızım. Fizik tedavi hastanesinde tedavi olacağım" diye konuştu.

<< Önceki Haber 77 yıl sonra kimliğine kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER