8 HDP'liye daha fezleke

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) 8 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırladı.

SHABER3.COM

HDP’de şu ana kadar 11 milletvekilinin vekilliği düşürülmüştü. HDP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 48 milletvekili bulunuyor.

LİSTEDE OSMAN BAYDEMİR VE GARO PAYLAN DA VAR

Haklarında fezleke hazırlanan HDP milletvekilleri şunlar: Osman Baydemir, Alican Önlü, Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, Nadir Yıldırım, Dilek Öcalan, Mizgin Irgat ve Garo Paylan.

Fezlekelerde, milletvekilleri hakkında, ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Hükümetini, devletin askerini veya emniyet teşkilatını alenen aşağılamak’, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamaları var.

FEZLEKELERİ TBMM BAŞKANLIĞI DEĞERLENDİRECEK

Anayasa’nın 83. maddesine göre milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebi içeren fezlekeler, TBMM Başkanlığı’na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ayrıca, HDP milletvekilleri Osman Baydemir ve Lezgin Botan hakkında, “Türk milletini, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama” suçundan soruşturma yapılabilmesi için Adalet Bakanlığı’ndan izin talep etti.
<< Önceki Haber 8 HDP'liye daha fezleke Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER