8 Mart'ta hapisteki kadınlar ve bebekler unutulmadı

Vera Kassel e.V. ve Rumi Kulturzentrum e.V. dernekleri, 8 Mart münasebetiyle kadınların maruz kaldığı hukuksuzluklara dikkat çekmek için Almanyanın Hessen eyaletine bağlı Kassel şehrinde ortaklaşa resim sergisi açtı.

SHABER3.COM

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde başta Türkiye olmak üzere farklı ülkelerde tutuklanan kadınların mağduriyetine dikkat çeken etkinlikler yapılıyor. Türkiye'de 10 bin kadın ve 750 bebek halen hapishanede.

Vera Kassel e.V. ve Rumi Kulturzentrum e.V. dernekleri, Almanyanın Hessen eyaletine bağlı Kassel şehrinde ortaklaşa resim sergisi açtı. 


Kassel Kültür Merkezi'nde açılan 8 Mart sergisinde Türkiye'de 10 bin kadın ve 750 bebeğin hapishanede olduğuna dikkat çekildi.

PAKİSTAN'DA MALALA'NIN EĞİTİMİ HAKKI ELİNDEN ALINDI

Sergide Türkiyede yaşanan kadın mağduriyetinin yanısıra Pakistan'da eğitim hakkı elinden alınan Malala, eşi tarafından şiddete uğrayan dünyaca ünlü yazar Katie Piper ve bir kadın haraketi olan Metoo'ya ait fotoğraflara yer verildi. 

15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünden sonra tutuklanan gazeteci Nazlı Ilıcak'ın hayatı ve maruz kaldığı hukuksuzluklara dair bilgiler fotoğrafının üzerinde anlatıldı.  


15 Temmuz 2016'dan sonra Hizmet Hareketi'ne karşı başlatılan cadı avının sembolü haline gelen fotoğraflardan biri: Türkiye'de 24 saat önce doğum yapan Fadime Güney, bebeği ile birlikte hapishaneye gönderildi. 

ALMANYA'YA İLTİCA EDEN KADINLARIN EL İŞLERİ

Sergide hukuk ihlalleri yüzünden Türkiye'den Almanya'ya gelen kadınların yapmış olduğu resimlere ve el işi eserler de ziyaretçilerin dikkatine sunuldu. 

Ziyaretçilere karanfil hediye edildiği sergide dünyada kadınların maruz kaldığı şiddete ve hukuksuzluklara karşı ortak mücadele metotları geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.
<< Önceki Haber 8 Mart'ta hapisteki kadınlar ve bebekler unutulmadı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER