8 polisi şehit etmişti! O hain...

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde ölü ele geçen 5 PKK’lıdan ’Masiro’ kod adlı Mervan Erdem’in, kentte bombalı araçla servis otobüsüne yönelik düzenlenen ve 8 polisin şehit olduğu araca park eden PKK’lı olduğu belirlendi.

8 polisi şehit etmişti! O hain...

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde 7’inci Kolordu Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde yürütülen, ’Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu’nda güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 5 PKK’lı öldürüldü. 

Yalaza ve Çağdaş köyleri arasındaki ormanlık alanda çıkan çatışmada ölü ele geçirilen PKK’lıların kimlik tespit çalışmaları sürerken, bunlardan birinin örgütün bölgedeki kilit isimlerinden ’Masiro’ kod adlı Mervan Erdem olduğu belirlendi.

Mervan Erdem’in örgütün orta saha sorumlusunun sağ kolu olarak bilinen bombalı eylemlere karışan, talimatlarını veren kişi olduğu belirtildi. 

Erdem’in Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde polis servis aracına yönelik bombalı araçla 31 Mart 2016 günü düzenlenen ve 8 polisin şehit edildiği bombalı saldırıda bomba yüklü aracı park eden, değişik tarihlerde 12’si polis 45 kişinin yaralandığı saldırının talimatını veren, Bağlar İlçesi’nde 10 Mayıs günü Batıkent Semti’nde örgüt üyesi iddiasıyla gözaltına alınan kişileri hastaneye taşıyan polis servis aracında bulunan 3 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırı ile 29 Mayıs tarihinde Kulp İlçesi Zeyrek Jandarma Karakolu kontrol noktasına düzenlenen bombalı saldırıların talimatlarını veren kişi olduğu tespit edildi.

Ölü ele geçen ’Masiro’ kod adlı Mervan Erdem’in üzerinde yapılan aramada Diyarbakır’daki örgütün etkin olduğu bölgeler ile Sur İlçesi’ndeki önemli noktaların işaretlendiği krokiler çıktı. Erdem’in ayrıca Sur İlçesi’ndeki çatışmalarda örgüt mensuplarını yönlendiren, silah ve lojistik destek sağladığı da belirtildi.

PKK’lı Mervan Erdem’in Lice İlçesi kırsalındaki orta saha sorumlusuyla birlikte örgüt ve parti içerisindeki anlaşmazlıklarda kırsalda sözde mahkeme kurarak yargılayan ve sorgulayan kişi olduğu belirtildi. 

İstihbarat raporlarında suç dosyası kabarık olan PKK’lı Erdem’in kentteki milislerle bağlantı kurarak bombalı, mayınlı saldırılar için çalıntı araç temini, gözcülük ve keşif yaptırarak güvenlik güçlerine yönelik saldırıların talimatlarını verdiği tespit edildi.

PKK’lı terörist Mervan Erdem’in son olarak Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK’lı grubuyla birlikte yol kesme eylemlerini gerçekleştirdiği ve bu bölgede örgütün propagandasını yaptığı belirtildi. 

Kırsalda bombalı, mayınlı saldırılar için özel bir ekip oluşturduğu belirlenen Erdem’in çalıntı araçları kendi ekibine yönlendirerek bomba yüklemelerini gerçekleştirdikten sonra, aldığı keşif bilgileri sonucunda güvenlik kuvvetlerine yönelik saldırıların da talimatını verdiği ortaya çıktı.

Kaynak: Hürriyet
<< Önceki Haber 8 polisi şehit etmişti! O hain... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER