80 bin sığınmacı sınır dışı edilecek

İçişleri Bakanı Anders Ygeman sığınma başvurusu reddedilenlerin birkaç yıl içinde charter uçaklarla sınır dışı edileceklerini belirterek, “Şu anda 60 bin kişiden söz ediyoruz. Ama bu sayı 80 bin’e çıkabilir” dedi.

80 bin sığınmacı sınır dışı edilecek

İsveç'in sığınma başvurusu kabul edilmeyen 80 bin kadar kişiyi sınır dışı etmeye hazırlandığı bildiriliyor. İçişleri Bakanı Anders Ygeman charter uçaklarla birkaç yıl içinde bu göçmenleri sınır dışı edeceklerini belirterek, "Şu anda 60 bin kişiden söz ediyoruz. Ama bu sayı 80 bin'e çıkabilir” dedi.

İsveç televizyonu SVT'ye konuşan İçişleri Bakanı Anders Ygeman, 80 bine kadar sığınmacısınırdışı etmek için yabancılar dairesi yetkilileri ile polise yetki verildiğini açıkladı.

İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman "Öncelikli olarak sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerinin ortamını yaratmaya çalışacağız. Ancak bunda başarılı olamazsak zor kullanmak zorunda kalabiliriz." dedi.

İsveç normal şartlarda sığınma başvurusu reddedilen mültecileri tarifeli uçaklarla sınırdışı ediyor. Ancak bu kez sayının fazla olmasıy nedeniyle İsveç hükümeti özel uçak seferleri düzenlemeyi planlıyor.

Zorla sınırdışı etme uygulamasının bir çok sığınmacının yeraltına inmesine neden olabileceği belirtiliyor. Hükümet, polisi bu konuda da uyardı.
<< Önceki Haber 80 bin sığınmacı sınır dışı edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER