80 yaşındaki Abdullah dedenin bir gözü cezaevinde kör oldu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 30 2022
Cezaevinde katarakt ameliyatı geçirdikten sonra sağ gözü tamamen kör olan hasta ve yaşlı mahpus Abdullah Aydoğan’ın sol gözünden de ameliyat olması gerekiyor. Ağır işitme kaybı, prostat, tansiyon, şeker, fıtık gibi hastalıkları da bulunan Aydoğan’ın ailesi, gözü görmeyen, kulağı duymayan ve cezaevi şartlarında hayatını idame ettiremeyen Abdullah dedeye ev hapsi verilmesini talep etti.
SEVİNÇ ÖZARSLAN- BOLD MEDYA
Hizmet Hareketine mensup olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmalar kapsamında 9 yıl 9 aylık hapis cezasına çarptırılan ve 7 Ocak 2019’dan beri Dinar Cezaevinde tutuklu olan 80 yaşındaki (resmi olarak 77) Abdullah Aydoğan’ın sağ gözü cezaevinde kör oldu.
Katarakt ameliyatı olduktan sonra sağlıksız koşullar nedeniyle gözünde ödem oluştuğu için görme kaybı meydana gelen Aydoğan, beden temizliği başta olmak üzere kişisel hiçbir ihtiyacını tek başına karşılayamıyor.
Karantina koğuşundan her çıktığında, 2-3 haftada bir aile yakınlarına haber göndererek yardım isteyen Aydoğan’ın, şimdi sol gözünden de ameliyat olması gerekiyor. En az 10 kere daha hastaneye gidip gelecek olan Aydoğan, “Ben artık oraya gitmek istemiyorum, orada kimse bana yardım etmiyor, ikinci gözümden de ameliyat olursam ben nasıl yapacağım.” diyerek yardım istedi.
“EV HAPSİ VERİLSE NE OLUR, GÖZ GÖRMÜYOR, KULAK DUYMUYOR”
Göz problemleri dışında ağır işitme kaybı, prostat, tansiyon, şeker, ağır fıtık gibi hastalıkları da bulunan ve bugüne kadar kimseye sesini duyuramayan Aydoğan’ın eşi Gazel Aydoğan ise gözü görmeyen, kulağı duymayan bir insana ev hapsi verilmesini istedi.
Eşiyle en son pazartesi açık görüşte konuştuklarını söyleyen Gazel Aydoğan, “O masanın bir ucunda, biz bir ucunda anlaşamıyoruz. Duymadığı için bağırarak konuşmak gerekiyor. Rica ettim de bu sefer yanına oturmamıza izin verdiler. Gözünden iki defa ameliyat oldu. Karantina koğuşunda çok zorlanıyor. Gözüne damla damlatılacak kimse yok, yaşlı olduğu için inip çıkarken dikkat edemiyor, çarpıyor. Sağ gözü tamamen kapandı. 4-5 aydır bu halde. Hapse girdiğinde gözünde bir şey yoktu. Cezaevinde katarakt oldu. Doktor gözünde yırtık var deyince 3 saat ameliyat ettiler. Yemesine, içmesine koğuştakiler yard
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ortadoğu'nun tartıştığı iddia: Suikaste uğradığı iddia edilen Şara'nın yeni görüntüleri paylaşıldı2.İşte detaylar: Yüzyıl sonra MİT Lawrence hakkında hazırladığı belgeyi açıkladı meğer binbir suratmış!3.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İşte sonuçlar kim negatif kim pozitif?4.İngiltere ve Fransa'dan kritik adım!5.Trump 'Kral benim' dedi: Dünya'ya gözdağı verdi!
6.Alman ekonomisi için uyarı: Durum kritik7.Uyuşturucu soruşturmasının kara kutusu 4. kez adliye getirilip ifade verdi8.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi sızdı: İşte 3 saatte anlattıkları!9.Futbol'da bahis ve şike: Tüm sanıkların tutukluluğuna deva kararı geldi10.AKP'nin kalesi Çorum'da işsizliğe isyan eden esnaf hakkında soruşturma başlatıldı

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







