'Terörist iddiası zoruma gitti'

Gümüşhane’de nefret operasyonları kapsamında 86 yaşındaki hayırsever eğitimci Aziz Bayraktar da gözaltına alındı. Ömrünü eğitim faaliyetlerine adayan Bayraktar, ‘terör örgütüne destek olduğu’ iddiasının çok zoruna gittiğini söyledi.

Nefret Ramazan'da dinmedi: 59 gözaltı

Video: Arşiv

Masum insanlara yönelik yapılan operasyonun son adresi Gümüşhane oldu. Ramazan ayında Gümüşhane merkezli 12 ilde hayırseverlere yönelik operasyon düzenlendi. 

Önceki gün 06.00’da başlayan operasyonda 32 adreste arama yapıldı. Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 29 kişiden 15’i gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri sürüyor.



Operasyon kapsamında 86 yaşındaki emekli öğretmen Bayraktar’ın evinde de arama yapıldı. Hakkında yakalama kararı olmayan eğitimci yaklaşık 1,5 saat ifade verdi.

Sorgusunun ardından emniyetten ayrılan eğitimci, kendisine yöneltilen ‘terör örgütüne destek olmuşsunuz’ sorusunun çok zoruna gittiğini söyledi. 

Bahsedilen terör örgütünü hiç duymadığını belirten emekli öğretmen, asıl terörün Doğu ve Güneydoğu da askeri polisi şehit ettiğini dile getirdi. 

Ömrünü sadece eğitim öğretimle geçirdiğini, vatana millete hayırlı insanlar yetiştirmek için çalıştığını ifade etti. 

Terör iddiasıyla asla suçlanamayacağını polislere de söylediğini kaydeden hayırsever, “Terörün yeri belli. Gitsin onların hakkından gelsinler.” dedi. 

Gümüşhane’de, hemen herkesin saygıyla andığı ilin kanaat önderlerinden Bayraktar’ı ziyaret edenler arasında, AKP’liler de olduğu öğrenildi.

Mahkemede Avukatsız sorgu skandalı

Tekirdağ Çorlu Adliyesi’nde Sulh Ceza Hakimi Üzeyir Başak, avukatları polis zoruyla duruşma salonundan atarak kapıya polis yığdı. 

Duruşma salonunu polis barikatları ile ablukaya aldıran hakim, öğretmen ve hayırseverlerin sorgusuna avukatsız devam etti. 

Geçtiğimiz Cuma günü Tekirdağ Çorlu merkezli düzenlenen operasyonda sorgu krizi yaşandı. 

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 20 kişiden 15’i mahkemeye sevk edildi. Önceki gün iki kişinin sorgusunda avukatları Sulh Ceza Hâkimi Üzeyir Başak’ın talimatıyla salondan çıkartıldı. 

Dün yine Hâkim Başak savunma avukatlarının tamamını hiçbir gerekçe göstermeksizin duruşma salonundan polis zoruyla attırdı. 

Mahkeme salonunun kapısına ise çevik kuvvet bariyeri ile polisleri dizdi, hiçbir avukat salona yaklaştırılmadı. Avukatlar, polisler ve hakim hakkında suç dururusu yapacaklarını belirtti.

<< Önceki Haber 'Terörist iddiası zoruma gitti' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER