Minik Ayda 91 saat sonra böyle kurtarıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, "Kurtarma ekipleri bir bebeğimize canlı ulaştı. İnşallah sağ salim çıkarılacak. Umutla bekliyoruz" açıklamasının ardından Ayda Gezgin isimli üç yaşındaki çocuk 91 saat sonra sağ çıkarıldı.

Minik Ayla 91 saat sonra böyle kurtarıldı

İzmir'de cuma günü meydana gelen depremden 91 saat sonra, Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından bir kız çocuğu çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmaları süren bölgede ekiplerin çalışmaları sürüyor. Çalışmalar sırasında bir çocuğa ulaşan ekipler, çalışmaları o bölgeye yoğunlaştırdı. Çocuğa ulaşılması üzerine enkaz altına serum, termal battaniye ve sedye ulaştırıldı. Sedyeye alınan çocuk, enkazdan kurtarılarak ambulansa taşındı. Çocuğun kurtarılışı sırasında alkış sesleri yükseldi. Enkazdan kurtarılan 107. kişi olan çocuğun adının Ayda Gezgin olduğu öğrenildi.

"Çok güzel gülümsüyordu"

Kurtarma ekiplerinden bir isim, “Çok güzel gülümsüyordu. Sanki hiç enkazda değilmiş gibi, çok sevindik. Arkadaşlar sesini duydu, elini uzattıklarında hareket eden bir çocuk olduğunu gördüler. AFAD koordinasyonunda kurtardık. Ağlaya ağlaya çıkardık" dedi.
Bir başka görevli ise, "Çığlık sesi duyduk. Arkadaşlar jeneratörleri durdurdu. Sessizlik oluştu. Ben Ayda, iyiyim" diye konuştu.

KURTARILMA GÖRÜNTÜSÜ PAYLAŞILDI

AFAD, İzmir'deki depremden 91 saat sonra enkaz altından sağ olarak kurtarılan 4 yaşındaki Ayda Gezgin'in enkazdan kurtarılma anlarını paylaştı. "Arama kurtarma çalışmalarımız son cana ulaşana kadar aralıksız devam edecek" ifadeleriyle paylaşılan videoda Ayda'nın kurtarılma anlarına ilişkin en net görüntüler yer aldı. Ayda Gezgin'in annesi hâlâ enkaz altında. 

<< Önceki Haber Minik Ayda 91 saat sonra böyle kurtarıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER