93 yaşındaki eski Nazi'ye hapis cezası
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 23 2020
Almanya'nın Nazi suçlarıyla yüzleşmesi, 2. Dünya Savaşı'ndan yaklaşık 80 yıl sonra devam ediyor. Son olarak, eski bir SS subayı 5 bin 232 kişinin bir Nazi kampında katledilmesi suçundan hapis cezası aldı.

Almanya’nın Hamburg kentinde bir mahkeme, 93 yaşındaki eski bir SS subayını 5 bin 232 kişinin katledilmesi suçundan iki yıl ertelemeli hapis cezasına çaptırdı. İsmi sadece Bruno D. olarak açıklanan eski Nazi, bugün Polonya’da bulunan ve savaş boyunca 65 bin kişinin öldürüldüğü Stutthof kampında bir koruma olarak çalışıyordu.

Bruno D., Ağustos 1944-Nisan 1945 arasında çoğunluğu Yahudi olan 5 bin 232 kişinin katledilmesi suçuna iştirak etmekten suçlu bulundu. Bruno D. bu tarihlerde kampta bulunduğunu kabul etmiş ama suçların işlendiği tarihlerde 17-18 yaşında olduğunu ve suçlu sayılamayacağını savunmuştu.
ÖZÜR DİLEDİ AMA SORUMLULUK ALMADI
Alman medyasında yer alan haberlere göre, Bruno D. bu hafta mahkemede yaptığı son konuşmasında kampta alıkonulan kişilerin çektiği acı için özür diledi ama sorumluluk almaktan kaçındı. Bruno D. mahkemede, “Bu delilik cehennemini yaşayan herkesten, ailelerinden ve hayatta kalanlardan özür dilemek istiyorum” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!7.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'8.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var9.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!10.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...

Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüş...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


