İnşaat sektöründe istihdam artıyor

Türk Yapı Sektörü Raporu 2014 verilerine göre; sektörün bu yılı yüzde 3,5-4,0 arasında büyümeyle kapatması bekleniyor.

İnşaat sektöründe istihdam artıyor

İç talebi sınırlayan politikalar nedeniyle, konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,8 gerileyerek 524.776 adet oldu.

İnşaat sektörü 2014 yılı ilk yarısında küçülürken, inşaat sektöründe istihdam 1.95 milyon gerçekleşti. Türk Yapı Sektörü Raporu 2014’de; büyüme ivmesi, gayrimenkul sektörü, üretim, tüketim, ihracat ve ithalat  hacmigibi çok çeşitli veri ve etkenler dikkate alınarak derlenen bilgiler  yer alıyor. Rapor ayrıca, gelecek yılındış ticaret ithalat-ihracat rakamlarıile gelişen pazarlara yönelik beklentileri kapsıyor.

Ekonomist Dr.Can Fuat Gürlesel’in oluşturduğu çalışmada, ekonominin lokomotiflerinden sayılan inşaat sektörünün 2014 yılı ilk yarısında yüzde 3,8 büyüdüğüne dikkat çekiliyor.Sektörün bu yılı yüzde 3,5-4,0 arasında büyümeyle kapatması bekleniyor. İç talebi sınırlayan politikalar nedeniyle, konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,8 gerileyerek 524.776 adet oldu. 

Yabancıların konut alımı ise aynı dönemde yüzde 62,5 arttı ancak 8.507 adette kaldı. Bu yıl  sektördeistihdam 1.95 milyon ile geçen yılın aynı döneminin 111 bin kişi üzerinde gerçekleşti. Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde  özellikle  ülke olarak  önemli bir etki sağlandı. Bu yıl özellikle Irak, Libya, Rusya, Mısır ve Cezayir pazarlarında Jeopolitik risklernedeniyle sektörde kısmi daralma yaşandı.Yapı malzemeleri sektörü açısından  ülke pazarı  Rusya, Orta Asya ülkeleri, Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Avrupa Birliği ülkeleri ,ABD, Kuzey Afrika  ve   Balkan ülkelerini kapsıyor.

<< Önceki Haber İnşaat sektöründe istihdam artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER