Renovıa İstanbul: Kadıköy'de 700 Milyon TL'lik yatırım

Vartaş, Kadıköy’de toplam 700 milyon TL’lik yatırım değerine sahip Renovia İstanbul projesini , satış öncesinde yabancı yatırımcılara tanıttı.

Renovıa İstanbul: Kadıköy'de 700 Milyon TL'lik yatırım

 Yüksek yatırım değeriyle uzun zamandır dikkatleri üzerine çeken proje,  şimdiden yoğun ilgi görmeye başladı.

Almanya merkezli  Stern  Immobilien  AG ortaklığıyla hayata geçirilen Renovia İstanbul, mimarisi ve lokasyonuyla Kadıköy’ün dönüşüm projeleri arasında sembol niteliğinde konumlanıyor. Vartaş’ın toplamda 110 bin metrekareye yayılan Kadıköy’deki projelerinin ilki Renovia İstanbul, şimdiden yatırımcıların yoğun ilgisini görmeye başladı.İstanbul’un dönüşümünde büyük bir rol üstlenerek Kadıköy’de 5 adada projeler geliştiren Vartaş, bölgede toplam 700 milyon TL’lik yatırım değerine sahip projelere imzasını atacak. Bu projelerinden ilk konut projesini ise dünyada birçok başarılı projeye imzasını atan Stern Immobilien AG ortaklığında 300 milyon TL’lik yatırımla hayata geçiriliyor.  Yüksek prim potansiyeliyle dikkat çeken Renovia İstanbul 1.100 konut ve 4.400 metrekarelik ticari alandan oluşuyor.

Mondrian’dan Esinlenilen Mimari Markalı konut projeleri arasından estetik mimarisiyle ayrışan Renovia İstanbul, Mondrian’ın ünlü eserlerinden esinlenilerek tasarlandı. Şehir yaşantısına dair tüm detayları bünyesinde bulunduran Renovia İstanbul’un mimarisinde ise Tabanlıoğlu Mimarlık’ın imzası bulunuyor.Proje, ticari üniteleri, sosyal alanları ve merkezinde konumlandırılan şehir parkı ölçeğindeki “Saklı Dünyası”yla ayrıcalıklı bir yaşam sunuyor.  Büyüklükleri 48 metrekareden başlayan 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin sunulduğu Renovia İstanbul’da ayrıca, yatırımcının isteği doğrultusunda özel büyüklükteki daire talepleri de karışılanabilmekte.  Bölgenin hareketlenmesi ve hafriyat çalışmalarının başlamasıyla birlikte proje, yabancı yatırımcılardan uzun süredir yoğun bir ilgi görüyor.Renovia İstanbul’un ilk etabında teslimler ise 2016 yılının son çeyreğinde yapılacak.

Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata; “İstanbul’un dönüşümünde önemli bir rol üstlenerek Kadıköy’de sembol niteliğinde bir projeye imzamızı atıyoruz. 1.100 konut ve 4.400 metrekare ticari alanlardan oluşacak Renovia İstanbul projemiz, gerek mimarisi, gerekse lokasyonu itibariyle bölgede benzersiz bir proje olarak konumlanıyor. Ortağımız Stern Immobilien AG’nin ‘gayrimenkul geliştiricisi’ kimliğiyle Avrupa’daki projelerinin başarısı, yabancı yatırımcıların Renovia İstanbul projesine de büyük ilgi duymasını sağladı. Bölgede ayrıca yerli ve yabancı ortaklarımızla inşa edeceğimiz projelerimizin toplam yatırım bedeli 350 milyonu yerli sermaye,  350 milyonu yabancı sermaye olmak üzere toplam 700 milyon TL’ye ulaştı.” dedi.
Türkiye’de yatırımlarına devam edeceklerini belirten Stern Immobilien AG Denetim Kurulu Başkanı Hans Kilger; “Ülkenize ve insanlarınıza son derece güveniyoruz ve önümüzdeki yıllarda Türkiye’de yüksek yatırım potansiyeli görüyoruz. İstanbul’u özellikle jeostratejik durumu itibariyle, Türkiye’deki inşaat sektörüne giriş şehri olarak seçtik. İstanbul’un dönüşümüne Renovia İstanbul projemiz ile küçük bir katkıda bulunabildiğimiz için ayrıca mutlu hissediyoruz.” dedi.



<< Önceki Haber Renovıa İstanbul: Kadıköy'de 700 Milyon TL'lik yatırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER