Bakan Davutoğlu ve Orgeneral Akar'dan 'Süleyman Şah' mesajı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu 1915 olaylarına ilişkin ve Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan askeri sevkiyata dair açıklamalar yaptı..

Bakan Davutoğlu ve Orgeneral Akar'dan 'Süleyman Şah' mesajı

Meclis'te düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin yaptığı açıklamaya değinerek, "Tarih siyah beyaz değildir. Herkes acıları paylaşma erdemini göstermeli. Bu bir çağrıdır. Ümit ediyoruz karşılığını bulur. Umarım uzattığımız el havada kalmaz. Türkiye baskılar altında açıklama yapmaz, açıklama konjonktürel değildir" açıklamasını yaptı.

Süleyman Şah Türbesi'ne askeri takviye için ise operasyon hazırlığının olmadığını ve rutin değişimin tamamlandığını söyleyen Davutoğlu, "Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerimizin güvenliği için ne tedbir alınması gerekiyorsa yapılır. Belli dönemlerde rutin değişimler yapılır. Oradaki askerler alınır başka askerler götürülür. Durumun, ihtiyacın mahiyetine göre de orası tahkim edilir, olan budur." ifadesini kullandı..

Konuyla ilgili bir diğer açıklama ise Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'dan geldi. Süleyman Şah Türbesi'ndeki hareketlilikle ilgili sorulara cevap veren Hulusi Akar, "Faaliyetlerimiz planlıdır. Suriye sınırında bize verilen görevleri yapıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı takviyeyle ilgili tek kare fotoğraf Twitter'da yayınlandı. İşte o kare:



<< Önceki Haber Bakan Davutoğlu ve Orgeneral Akar'dan 'Süleyman Şah' mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER