Fırtınalar koparılan MİT krizinden Başbakan'ın haberi vardı

Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, fırtınalar koparılan "7 Şubat MİT krizi" ile ilgili Erdoğan'a brifing verdiğini açıkladı.

Fırtınalar koparılan MİT krizinden Başbakan'ın haberi vardı

Taraf Gazetesi'nin haberine göre tutuklanan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün ifade tutunakları kamuoyunda “7 Şubat krizi” olarak bilinen MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın emniyete çağrılma süreci hakkında bilgi verdiği için “basına sızar” gerekçesiyle avukatına verilmedi. Hâkim İslam Çiçek’in başkanlığındaki sorgu hakimliğinde 8,5 saat ifade veren Atayün’ün avukatı Kemal Şimşek, müvekkilinin ifadesinde, “KCK içerisindeki MİT yapılanması tespit edildiği andan itibaren Başbakan Tayyip Erdoğan dahil, herkes soruşturmadan haberdardı” dediğini belirtti. Avukatların aktardığına göre, Atayün, 7 Şubat dosyasıyla ilgili soruşturmada KCK içerisindeki MİT yapılanmasının tespit edildiği andan itibaren soruşturmanın her evresinden ve işlemlerden il emniyet müdürü ve valinin de bilgisi olduğunu, hatta Başbakan’ın 7 Şubat öncesinde KCK içerisinde yasadışı işlere karışan MİT’çilere yönelik iddialar hususunda havalimanında bir rapor sunularak bilgilendirildiğini anlattı.

BRİFİNG VERDİM

Atayün’ünSabiha Gökçen Havalimanı’nda, tam tarihi hatırlamıyorum, beraberimde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapmış olduğum görüşmede KCK operasyonları kapsamında suça karıştığı tespit edilen MİT mensupları hakkında dosya kapsamında bizzat şahsım brifing vermiştir” dediği öğrenildi. Atayün’ün, görev yaptığı dönemde gerçekleşen Ergenekon, KCK gibi operasyonlar hakkında İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın bilgilendirildiğini söylediği öğrenildi. Görev döneminde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan bütün operasyonlar ile ilgili bilgilendirme notunun Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a verildiğini söyleyen Atayün’ün, “O da bu notları sayın Başbakan’a arz ederdi. Sayın Başbakanımızdan gelen perspektife göre çalışmalarımız hukuka uygun olarak savcılık talimatları ve mahkeme kararlarına göre yönetilirdi” dediği kaydedildi.

ATAYÜN'E İKİ YIL ÖNCEKİ DİNLEMELER SORULDU

Selam örgütü dosyasını hazırlayan polislerden eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’e yöneltilen bir soru tartışmalara sebep oldu. Başbakan Erdoğan’ın 26 Kasım 2013’te Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, 28 Kasım 2013’te Filistin Başbakanı İsmail Haniye ve 3 Aralık 2013’te de Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile yaptığı görüşmelerin danışmanı Sefer Turan’ın telefonu üzerinden dinlendiği iddia edilmişti. Edinilen bilgiye göre sorgu sırasında hakim İslam Çiçek, Yurt Atayün’e “23-26 ve 29 Kasım tarihlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı neden dinlediniz” sorusunu yöneltti.

Atayün ile avukatı Sıddık Filiz, bu soruya tepki gösterdi. Atayün’ün 8 Şubat 2012’de görevden alındığını hatırlatan Filiz, “Olay, Atayün görevden alındıktan yaklaşık 2 sene sonra yaşanmış” dedi. Daha sonra avukatlar hakim İslam Çiçek’e bu soru üzerinden dosyayı yeterince incelemediği konusunda eleştiriler yöneltti. 

TARAF
<< Önceki Haber Fırtınalar koparılan MİT krizinden Başbakan'ın haberi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER