Gazeteci Erdoğan Erentöz hayatını kaybetti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, Basın Şeref Kartı sahibi gazeteci Erdoğan Erentöz vefat etti. Erdoğan Erentöz kimdir?

Gazeteci Erdoğan Erentöz hayatını kaybetti

Erdoğan Erentöz için 4 Eylül Perşembe günü Zincirlikuyu Mezarlık Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılınacak. Erentöz'ün cenazesi Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
               
TGC Yönetim Kurulunun, Erentöz'ün ölümüyle ilgili yayımladığı mesajda "Değerli üyemiz Erdoğan Erentöz'ü kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet veren Erdoğan Erentöz'ü sevgi ve saygıyla anıyor, ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" denildi.

Erdoğan Erentöz kimdir? 

Kırıkkale'de 1935'te doğan Erdoğan Erentöz, Adana Erkek Lisesi'nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1952'de Ankara Telgraf gazetesinde başlayan Erentöz, Hergün, Haber, Havadis, Tanin, Hakimiyet, Tercüman, Hürriyet gazetelerinde ve Akis dergisinde muhabir, yazı işleri müdürü ve yurt haberleri müdürü olarak görev yaptı. Mesleğini TRT Haber Merkezi ve İstanbul Radyosu'nda sürdüren Erentöz, İstanbul Radyosu müdür yardımcılığı yaptı. Türk Sendikacılık Tarihi isimli bir araştırması yayımlanan Erentöz, evli ve iki çocuk sahibiydi.

AA

<< Önceki Haber Gazeteci Erdoğan Erentöz hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER