Ukrayna'da büyük kayıp

Ukrayna'da tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan eden milisler, Ukrayna'ya ait iki jet düşürdüğünü söyledi.

Ukrayna'da büyük kayıp

Ukrayna'nın doğu bölgesinde tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan eden Rusya yanlısı milis güçler, Ukrayna'ya ait iki adet SU-25 tip savaş uçağını düşürdüklerini açıkladı.

PİLOTLAR KURTULDU

Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) milis güçler sözcüsü Interfax'a yaptığı açıklamada, "Snijne'ye yakın alanda bir Su-25 düşürdük. Pilotlardan biri atlamayı başardı. Bölgede onu araştırıyoruz. Bir diğer Su-25'de kuzeyde bir alana düştü." dedi. DPR sözcüsü savaş uçaklarının Marinovka'da güvenlik noktasına ateş açtıklarını, saldırıya karşılık verildiğini ifade etti.

Lugansk bölgesi yetkilileri de iki uçak daha düşürdüklerini iddia etti.

SAVUNMA BAKANLIĞI DOĞRULADI

Ukrayna Savunma Bakanlığı Sözcüsü Oleksiy Dmitraşkovski, Savur Mogila'da iki adet savaş uçaklarının düştüğünü doğruladı. Sözcüye göre uçakların her birinde ikişer pilot görev yapıyordu.

45 GÜN KISMİ SEFERBERLİK

Ukrayna'nın doğu bölgesinde kontrolü sağlamak için ordu yoğun operasyonlarına devam ederken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko da kısmi seferberlik ilan etti. Parlamentonun daha önce kabul ettiği ve Poroşenko'nun imzaladığı yasaya göre 45 gün süreli ülke genelinde kısmi seferberlik ilan edildi. Yerel yöneticilerin kamu ve sivil bina ve diğer araçları gerekli görülmesi durumunda geçici süre ile ordunun kullanımına sunacak.
<< Önceki Haber Ukrayna'da büyük kayıp Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER