DİGİAD gayrimenkulde tecrübelerini paylaştı

Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) tarafından organize edilen “Tecrübe Paylaşım Programı”nın bu ayki konuğu Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya’ydı. Dumankaya, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün en dinamik ve lokomotif sektörlerin başında geldiğini dikkat çekti.

DİGİAD gayrimenkulde tecrübelerini paylaştı

Diyarbakır’da düzenlenen “Tecrübe Paylaşım Programı”nın Nisan ayı konuğu Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya oldu.  “Gayrimenkul sektörünün bugünü yarını ve yatırım imkânlarını anlatan Uğur Dumankaya, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün en dinamik ve lokomotif sektörlerin başında geldiğini bu alanda yatırım yapmak isteyenlerin acele etmesi gerektiğine dikkat çekti. Katılımcılara tecrübelerini aktaran Dumankaya, Türkiye gayrimenkul sektöründe var olmanın püf noktalarını aktarırken, inşaat sektöründeki zorlukları da dile getirdi. 

Dumankaya sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye’de inşaat sektörü kuralları, henüz tam olarak uygulanabilen bir kurallar bütünü değil ne yazık ki. Bir manada vahşi batıyı andırıyor. Son yıllarda bu durum düzelme eğiliminde. Tabii bu da umut verici bir durum. Günümüzde yapılan konutların birçoğu insanların sadece barınma ihtiyacına cevap verir nitelikte. Dumankaya olarak biz farklı bir konsept sunuyoruz. Bireylerin sosyal, kültürel ve daha birçok ihtiyaçlarına cevap veren çevreye duyarlı konutlar inşa ediyoruz. Örneğin, akıllı evler teknolojisi Türkiye için daha çok yeni. Fakat biz bu alanda yatırım yapmayı sürdüreceğiz.”

Uğur Dumankaya, “Dumankaya İnşaat olarak bilişim teknolojisi temelli çözümlerin kentli vatandaşların yaşam kalitesini ve ekonomik verimliliğini artıracağını öngördük.  Bugünkü gelişen çağda konut anlayışının aynı yapıda kalması mümkün değil. Gayrimenkul geliştiriciler olarak çağın gelişen teknolojisiyle birlikte maskülenden feminene doğru geçiyoruz. Artık demiri bükmek değil, insanların hayatlarına dokunacak teknolojiler sunmak gerekiyor. Bilişim temelli çözümler ile yönetilen ev, mahalle, ilçe, il gibi birimlerde kaynakların kişi başı tüketimi azalırken yaşam çevresindeki bozulmanın düşürülebileceği inancındayız” dedi. İnşaat sektöründe elde ettiği deneyim ve tecrübelerini pek çok farklı platformda işadamları ve üniversite öğrencileri ile paylaşan Uğur Dumankaya 26 Nisan’da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelecek. 

<< Önceki Haber DİGİAD gayrimenkulde tecrübelerini paylaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER