Adem Yavuz Arslan'dan gündeme dair çarpıcı yorumlar

Son zamanlarda çevre ülkelerle sıfır problem politikamız tam bir çıkmaza girdiği gibi ülkemizin AB ve ABD ile olan ilişkilerinin de çok limoni bir hal aldı.

Adem Yavuz Arslan'dan gündeme dair çarpıcı yorumlar

Son zamanlarda çevre ülkelerle sıfır problem politikamız tam bir çıkmaza girdiği gibi ülkemizin AB ve ABD ile olan ilişkilerinin de çok limoni olduğu artık aşikâr. Fakat bu sürecin bir anda olmadığı ve belirli bir zaman sonra bu hale geldiği de su götürmez bir gerçek. Ebru TV Programlar Müdürü Şemsettin Efe ve Bugün gazetesi yazarı Washington temsilcisi Adem Yavuz Arslan ‘limoni’ giden ilişkilerin nasıl ve niçin bu aşamaya geldiğini ve Türkiye’nin şuan ki konumunu konuştular.

'ERDOĞAN ADIM ATMAYINCA İLİŞKİ DAHA DA GERİLDİI'

Bugün Washington temsilcisi Arslan, bir ay geriye giderek New York’ta BM toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın IŞİD’e karşı ön saflarda yer alacağını açıklamasının arkasından belirgin bir süre geçmesine rağmen adım atılmamasının güvensizliği artırdığını ve gergin olan ilişkimizin daha da gergin hale gelmesini sağladığını söyledi. Nitekim Başkan Obama telefon açıp IŞİD’e karşı savaşan tarafa silah yardımı yaptığını söyledi. Yani haberiniz olsun ben kendim bildiğimi yapıyorum sadece haber veriyorum demek istedi.

'SURİYE'DE NELER YAPTIĞIMIZI BİLİYORLAR'

 Arslan,  Suriye konusunda Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde Obama’yla görüştükleri zaman neler yaptıklarını anlatmak için şunları şunları yaptık diye konuya girince Obama bir dakika siz orada öyle değil böyle yaptınız dedi. Tabii ki itiraz edilemedi çünkü bizim ne yaptığımızı dinledikleri için çok iyi biliyorlardı.

'İSTENMEYEN HER ŞEYE YAYIN YASAĞI'

Son zamanlarda IŞİD, mühimmat tırları vs Türkiye’de o kadar çok yayın yasağı var ki; hükümet halkın öğrenmesini istemediği her olaya bir kılıf uydurup yayın yasağı koydu. Ama bu olayların detaylarını sadece bizim halkımız bilmiyor sınırlarımız dışında herkes bu olayları konuşuyor ve biliyor.

'GÜVENİLİRLİĞİMİZ ÇOK ZEDELENDİ'

Âdem Yavuz Arslan’a göre Avrupa Birliği’ne verdiğimiz sözler ve hayata geçirilen projelerin bir birinden farklı olması hem AB hem de ABD nezdinde Türkiye’nin güvenilirliğini çok zedeledi. En son Güvenlik Konseyi oylamalarında bu açıkça ortaya çıktı 150 olan oylar 60'a düştü.

'HİTLER TAKTİĞİ İZLENİYOR'

Arslan son olarak Hitler taktiği kullanılarak ‘sık sık büyük yalanlara’ başvurularak halkın Türkiye’nin, Ortadoğu’yu şekillendirebilecek gücü olduğuna inandırıldığını ve beli bir süre sonra bunlara kendilerinin de inandığını söyledi.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Adem Yavuz Arslan'dan gündeme dair çarpıcı yorumlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER