Altın yatırımcısı huzursuz

Piyasadaki dalgalanmalarla yön belirleyemeyen altın fiyatları tekrar kritik desteğine doğru çekiliyor.

Altın yatırımcısı huzursuz

Geçen hafta 1300 dolar seviyesinin aşağısını test eden sarı metal, Salı günü1314 dolar seviyelerinden tekrar aynı desteğine doğru geri çekildi. 8 dolar gerileyen altının ons fiyatı 1305 dolar seviyesine indi.

Ukrayna hava sahasında düşürülen Malezya Havayolları uçağının bölgedeki gerilimi tekrar tehlikeli seviyelere yükseltmesi ve Gazze gelişmeleri de altın fiyatlarında yukarı yönlü hareket yaratmadı.

Altın bu yıl yatırımcısına nu yıl yüzde 9’a yakın prim sağlarken, Nisan sonundan bu yana 1350-1200 dolar bandında sıkıştı.

ALTINDA EN KÖTÜSÜ GERİ KALMIŞ OLABİLİR

ABD’nin önde gelen bankalarından Bank of America Merrill Lynch dün yolladığı raporda Çin ve Hindistan gibi gelişen piyasalardan gelen fiziksel talebin fiyatları desteklediğini belirtti. Gelişen piyasalarda sadece makroekonomik gelişmelere göre marjinal alımlar yapıldığını söylenen raporda ileride ibrenin altından yana döneceği belirtildi.

200 TONLUK ALTIN TALEBİ

Yılın ilk çeyreğinde Dünya Altın Konseyine göre 200 tonluk talebi ile Çin dünyanın en çok mücevher ve süs eşyası şekilden altın işlem gören ülkesi oldu. Onu 150 tonluk talebi ile Hindistan takip etti.

Bank of America ayrıca artan enflasyonun da önümüzdeki dönem altın fiyatlarını destekleyeceğini belirtti. Bugün açıklanacak olan ABD enflasyon verisi altın fiyatları için belirleyici olabilir.

Geçen hafta gram altın 90 lira ve üzerine oynarken bu hafta gerilemelerle beraber 89 liranın altını deniyor.
<< Önceki Haber Altın yatırımcısı huzursuz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER