Bu iddia ortalığı karıştıracak

Yeniçağ Gazetesi Ankara temsilcisi Ahmet Takan, Hükümetin izin verdiği 'Peşmerge koridoru' kararı ile Anayasal bir suç işlediğini yazdı.

Bu iddia ortalığı karıştıracak

Takan, Irak Anayasası Peşmerge'yi askeri güç saymadığını dile getirerek, Hükümetin Anayasal suç işlediğini iddia etti.

Irak Anayasası'ndan alıntı yapan ve Peşmerge'nin "Askeri Güç" sayılmadığını hatırlatan Ahmet Takan "Sonuç olarak peşmergenin Türk toprakları üzerinden Ayn Al-Arap bölgesine geçirilmesi Anayasal bir suç. Hem de açıktan..' dedi.

İşte Yeniçağ Yazarı Ahmet Takan'ın yazısından ilgili bölüm;

...

Yalnızca bilgi kirliliği ile değil ki!.. Her türlü kirlilikle karşı karşıyayız.. Ağzı olan konuşuyor.. Sapla saman gayet bilinçli bir şekilde birbirine karıştırılıyor ve de karıştırılıyor..

“Peşmerge koridoru”nu meşru kılmak adına Hükümet sözcüleri ve de bilumum borazancı takımı Meclis’ten geçen tezkerenin  yabancı silahlı kuvvetler”  ibaresine işaret ederken Irak Anayasası’na da atıfta bulunarak milleti yalana boğuyor. Kervana Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da eklendi. Kurtulmuş, işi daha da ileri götürerek katıldığı bir tivi programında peşmergenin “Irak Anayasası’nda silahlı kuvvetler” olarak tanımlandığını ifade etti. Biri de çıkıp sormadı,  “Yahu sen ne diyorsun silahlı kuvvetler çoğuldur. Bir ülkenin silahlı kuvvetlerinden bahsederseniz akla; kara, hava ve deniz kuvvetleri gelir” diye.. Hadi bırakın bu teknik ayrıntıyı kimse  “Irak Anayasası ne diyor”  diye bile bakmıyor. Nasıl olsa yandaş dahil atışlar serbest!..

Irak Anayasası’nın 9. maddesinde, Irak Silahlı Kuvvetleri’nin tanımı yapılmış , peşmerge kuvvetleri bu tanımlamaya girmiyor. Bakın Irak Anayasası ne diyor?..
Madde 9:
1. 
a) Irak Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Güçleri, Irak milletini oluşturan kesimlerden ayrımcılık gözetmeksizin ve hiçbir kesimi dışlamadan dengeli bir şekilde oluşturulur, sivil otoritenin komutasına bağlanır ve yönetim değişikliğinde rol oynamaz. 
b) Silahlı Kuvvetler haricinde askeri milis kuvveti oluşturulamaz.
Madde 121: 
5. Bölgesel Hükümet, başta polis, güvenlik güçleri ve bölgesel muhafızları da içeren bölgesel güvenlik birimlerinin kurulması ve örgütlenmesi olmak üzere bölgenin bütün idari ihtiyaçlarını karşılar.

Yani; Irak Anayasası’nın 121. maddesinin 5. fıkrasında da Bölgesel Hükümetlere sadece iç güvenliğin sağlanması maksadıyla polis ve benzeri kolluk kuvvetlerinin kurulması yetkisi verilmiş. Irak Anayasası’na göre peşmerge, iç güvenliğin sağlanması için teşkil edilmiş kolluk kuvveti. 
 
Sonuç olarak peşmergenin Türk toprakları üzerinden Ayn Al-Arap bölgesine geçirilmesi Anayasal bir suç. Hem de açıktan..

Bir de ÖSO’nun Türkiye üzerinden geçişi çıktı ortaya.. Bakalım buna hangi anayasa cevaz verecek?..
<< Önceki Haber Bu iddia ortalığı karıştıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER