Millilerin 'portakal' keyfi

A Milli takım, Euro 2016 elemeleri A grubundaki 8. maçında Konya'da Hollanda ile karşılaştı.

Millilerin 'portakal' keyfi

UERO2016 Fransa Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 8. maçında Hollanda'yı ağırlayan Türkiye, sahadan 3-0 galip ayrılarak puanını 12'ye çıkarıd ve 3. sıraya yükseldi. Konya Torku Arena'da oynanan ve İspanyol hakem Antonio Miguel Mateu Lahoz'un düdük çaldığı maçta Türkiye'ye 3 puanı getiren golleri 8. dakikada Oğuzhan Özyakup, 26. dakikada Arda Turan ve 85. dakikada da Burak Yılmaz kaydetti. 

Türkiye: 3 - Hollanda: 0

Uzatma dakikalarında başka gol olmayınca mücadele Türkiye'nin 3-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

Maçın 90. dakikası: Memphis Depay'ın ara pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Robin Van Persie'nin çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

Maçın 86. dakikası: Burak Yılmaz'ın attığı golle Hollanda karşısında skoru 3-0 yapıyoruz. Sol kanatta topla buluşan Caner Erkin son çizgiye indikten sonra, Gregory Van Der Wiel'i çalımlayıp ceza sahası içerisine giriyor. Kale önüne kadar topla ilerleyen Caner yerden pasını Burak Yılmaz'a veriyor. Burak Yılmaz yüzünü kaleye döner dönmez şutunu çekiyor, Jairo Riedewald'a da çarpan top kaleci Jasper Cillessen'in sağından ağlarla buluşuyor.

Maçın 79. dakikası: Ceza sahası dışında sol çaprazda kaleye yaklaşık 30 metre mesafede topla buluşan Wesley Sneijder'in çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

Maçın 74. dakikası: Hollanda'nın sol kanattan kazandığı köşe vuruşunda topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in ortası ile arka direkte buluşan Jeffrey Bruma'nın kafa vuruşu kalecimiz Volkan Babacan'da kalıyor.

Maçın 68. dakikası: Jeffrey Bruma'nın pası ile sol kanatta topla buluşan Memphis Depay'ın ortası herkesi aşıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

Maçın 62. dakikası: Hollanda yarı alanının ilk metrelerinde Ozan Tufan'a sert müdahalede bulunan Gregory Van Der Wiel sarı kart görüyor.

Maçın 56. dakikası: Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Hakan Çalhanoğlu geçiyor. Hakan Çalhanoğlu'nun ortası ile altıpas çizgisi üzerinde topla buluşan Serdar Aziz'in kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

Maçın 50. dakikası: Wesley Sneijder'in pası ile sol kanatta buluşan Memphis Depay topu sağına çektikten sonra ortasını yapıyor, Depay'ın ortası ile altıpasa yakın bir noktada bomboş pozisyonda topla buluşan Georginio Wijnaldum'un kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

İkinci yarı Arda Turan ve Burak Yılmaz'ın yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.

Kalan sürede başka gol olmayınca mücadelenin ilk yarısı Türkiye'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

Maçın 45. dakikası: Memphis Depay'ın sol kanattan yaptığı ortaya penaltı noktasına yakın bir noktada iyi yükselen Davy Klaassen'in kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

Maçın 42. dakikası: Memphis Depay'ın sol kanattan yaptığı ortaya penaltı noktasına yakın bir noktada iyi yükselen Davy Klaassen'in kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

Maçın 36. dakikası: Hakan Çalhanoğlu'nun pası ile ceza sahasının hemen içerisinde topla buluşan Burak Yılmaz topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor ancak kaleci Jasper Cillessen'in ayaklarına çarpan top kornere çıkıyor.

Maçın 26. dakikası: Milli takımımız Arda Turan'ın attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor. Gregory Van Der Wiel'in kendi yarı alanından kullandığı taç atışında top Daley Blind'e gelmek üzereyken araya giren Arda Turan topu Blind'ten kapıyor ve sol çaprazdan ceza sahası içeri girer girmez sağ ayağı ile şutunu çekiyor. Top kaleci Jasper Cillessen'in müdahalesine rağmen ağlarla buluşuyor.

Maçın 20. dakikası: Jairo Riedewald'ın Oğuzhan Özyakup'a yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazandığımız serbest vuruşta topun başına Hakan Çalhanoğlu geçiyor. Hakan Çalhanoğlu'nun ortası ile arka direkte buluşan Serdar Aziz'in kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

Maçın 16. dakikası: Sol kanatta topla buluşan Memphis Depay son çizgiye indikten sonra ortasını penaltı noktasına yakın bir noktada bulunan Davy Klaassen'e yapmak istiyor ancak Klaassen şut çekmek isterken top eline çarpıyor ve milli takımımız serbest vuruş kazanıyor.

Maçın 14. dakikası: Robin Van Persie'nin topuk pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Luciano Narsingh'in şutunu kalecimiz Volkan Babacan ayakları ile kurtarıyor.

Maçın 7. dakikası: Oğuzhan Özyakup'un attığı golle Hollanda karşısında 1-0 öne geçiyoruz. Hızlı gelişen atağımızda Arda Turan'ın müthiş ara pası ile topla buluşan Oğuzhan Özyakup ceza sahası içerisine girer girmez akıl dolu bir vuruşla topu kaleci Jasper Cillessen'in üzerinden ağlarla buluşturuyor.

Karşılaşma Wesley Sneijder ve Robin Van Persie'nin yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.

ZORLU MÜCADELE

A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde bu akşam Hollanda ile karşılaşacak. Konya'da oynanacak maç öncesi teknik patron Fatih Terim, ilk 11'de büyük bir sürpriz yaptı.


PUAN DURUMU

A Grubu'nda puan durumu şöyle:

1. İZLANDA 19

2.ÇEK CUMHURİYETİ 19

3.TÜRKİYE 12

4.HOLLANDA 10

5.LETONYA 4

6.KAZAKİSTAN 2




<< Önceki Haber Millilerin 'portakal' keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER