AA Genel Müdürü: Ben Erdoğan'ın adamıyım, bunlara şerbetliyim

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde nefes nefese mücadelenin yaşandığı anlarda oy sonucu açıklamaya ara veren Anadolu Ajansı'nın genel müdürü Şenol Kazancı bu sabah çalışanlarla biraraya geldi. Kazancı'nın toplantıda, "Erdoğan'ın yanındaydım. Sevsen de, sevmesen de ben onun adamıyım arkadaş. Hakaret ve küfürler yedim. Yediğim küfürler de maaşımın içinde." dediği iddia edildi.

İmamoğlu'ndan AA ve Binali Yıldırım'a tepki

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Şenol Kazancı, bu sabah ajans temsilcileri ve editörlerin katıldığı toplantıda seçim günü ve akşamına dair kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verirken ilginç sözler sarfetti.

AA Genel Müdürü Şenol Kazancı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven'in kendilerini hedef gösterdiğini iddia ederek, "YSK Başkanı'nın bitiremediği seçimi ben nasıl bitireyim?" diye sordu.

"BEN BUNLARA ŞERBETLİYİM"

Kazancı özetle şunları söyledi: "Her iki aday da ayrı ayrı 'kazandım' diye açıklama yaptı. Benim veri akışım durdu, ben ne yapabilirdim ki. Veri gelmedi. YSK veri göndermedi. Beni hedef gösterdiler. Ben bunlara şerbetliyim. Ekrem İmamoğlu'nun da Binali Yıldırım'ın da kazandığı sonucu vermedim. Kazandıklarını görmedim ki vereyim. Bu kararı tek başıma aldım."

İmamoğlu'nun eleştirilerini de hedef alan Kazancı, "Kazandığını açıklayan, kazandığını zannediyor." dedi.

Muhalefet yanlı yayın yapan AA'nın genel müdürü Şenol Kazancı'nın bu fotoğrafını sosyal medyada sık sık paylaşıyor.

AA GENEL MÜDÜRÜ: O ŞAPKAYI BEN TASARLADIM

"Erdoğan" yazan şapkalı fotoğrafına da temas eden Kazancı, şöyle devam etti: "Kafama taktığım şapkanın olduğu fotoğraf danışmanken çekildi. Baykal şapkası olsaydı kimse bir şey söylemezdi. O şapkayı ben tasarladım. Erdoğan'ın yanındaydım. Sevsen de, sevmesen de ben onun adamıyım arkadaş. Hakaret ve küfürler yedim. Yediğim küfürler de maaşımın içinde."

"BİRİ DE BURAYA GELMEDİ"

"YSK Başkanı bizi neden hedef gösterdi, anlamıyorum." diyen Kazancı, "Riski ben aldım. İkisini de vermedim. Biri de gelmedi buraya. Bunlar sadece konuşuyorlar. Ben dayağımı yerim temiz temiz. Doğrusunu yaptım." ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nun, "Derhal istifa etsin, gitsin AKP'de siyaset yapsın." dediği AA Genel Müdürü Şenol Kazancı bu sabah ajans temsilcileri ve editörlerle bir araya geldi. 

"BAŞIMIZA BİR ŞEY GELİRSE HAYIRLISI OLSUN" 

Kazancı, son olarak veda eder gibi sözler de söyledi: "Ben kızıma da anlatamadım. Başımıza bir şey gelirse hayırlısı olsun. Ailelerinize selam söyleyin. Siz de çocuklarınıza durumu anlatın. Muhtemelen onlar da benimki gibi ikna olmayacaklar."

SEÇİM GÜNÜNDEN BERİ ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDA

Anadolu Ajansı'nın seçim akşamı sonuçları AKP'yi yüksek göstererek açıklamaya başlaması "manipülasyon" olarak yorumlanmıştı. 

Muhalefet, AA'yı "AKP için algı oluşturuyor" diye suçlarken OdaTV'de yer alan bir haberde yayın akışının AA Genel Müdürü Şenol Kazancı'ya gelen telefonun ardından verilen talimatla kesildiği iddia edilmişti. 

OY FARKI 5 BİNE İNİNCE TALİMAT GELDİ

Buna göre, Binali Yıldırım'ı önde gösteren ancak aradaki oy farkının kapanmaya başlamasıyla birlikte veri akışını kesen Anadolu Ajansı'nın tepki çeken bu hamlesi Kazancı'nın talimatı üzerine gerçekleştirilmişti.

Haberde, oy farkının 5 binin altına inmesinin ardından  'yukarıdan' telefon geldiği ve Kazancı'nın da AA Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü Yakup Şıvka'yı arayarak yayını durdurma talimatı verdiği kaydedilmişti. 

<< Önceki Haber AA Genel Müdürü: Ben Erdoğan'ın adamıyım, bunlara... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER