AA'nın o haberine saray çok kızacak

Anadolu Ajansı, Türkiye'de üretimine 2014 yılında başlanan beyaz çayın bu yıl yaklaşık 600 kilogram üretilebildiğini yazdı. Fiyatının ise 400-450 lira olduğunu aktardı. Oysa aynı beyaz çay iki yıl önceki Yenişafak'ın haberinde saraydaki sade ve mütevazi yaşamın göstergesi olarak sunuluyordu.

samanyoluhaber.com


Saray AA'nın beyaz çay haberine çok kızacak

Anadolu Ajansı, ekonomi servisi beyaz çayla ilgili abonelerine 'Beyaz çay yurt dışına yok satıyor' başlıklı bir haber servis etti.



Haberde, aynen şöyle dendi:

Yaklaşık beş yıl süren araştırma ve geliştirme çalışmalarının ardından üretimine başlanan beyaz çayda ilk yıl 400 kilogram, 2015 yılında ise 350 kilogram üretim gerçekleşti.



FİYATI 400-450 LİRA

Günün ilk ışıkları ile güneş ışığına fazla bırakılmadan, yaş çayın beyaz tüylerle kaplı tepe tomurcuklarını özenle elle toplayan üretici, yaş beyaz çayın kilogramını 400-450 liraya satıyor. Özel yöntemlerle muhafaza edilerek üretimi gerçekleştirilen beyaz çayın 20 gramı 80 liradan, kilogramı ise 4 ile 4 bin 500 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beyaz çayda üretimin beklenen oranda artmadığını ancak talebin her yıl artış gösterdiğini söyledi.

YENİŞAFAK SARAYDAKİ 'SADE HAYAT'IN SEMBOLÜ OLARAK SUNMUŞTU!

Anadolu Ajansı'nın sözünü ettiği beyaz çayın adını Türkiye Yenişafak'ın 2015'te yaptığı bir haberle duydu. 

AKP'ye yakın gazete Cumhurbaşkanlığı sarayındaki lüks ihtişam ve maliyetinin gündemde olduğu bir dönemde 'Sade hayat saray mutfağında' başlıklı bir haber yayınladı. İşte o haber:





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın fotoğrafıyla verilen haber o günlerde sosyal medyada uzun süre konuşuldu. Bugün ise uzun süredir havuz medyasının bir parçası görüntüsü veren Anadolu Ajansı beyaz çayı dünyada çok az üretilen rağbet gören ve astronomik fiyatıyla anlatıyor. 

Bakalım bu haberden sonra AA'da neler olacak...
<< Önceki Haber AA'nın o haberine saray çok kızacak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER