AB’de yıllık enflasyon yüzde 0.3 olarak açıklandı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 20 2021
Avrupa Birliği (AB) genelinde aralık sonu itibarıyla yıllık enflasyon, aylık bazda 0.2 puan artarken, yıllık bazda 1.3 puan düşüşle yüzde 0.3 olarak belirlendi.
AB’nin istatistik ofisi Eurostat’ın verilerine göre, 19 ülkeyi kapsayan Euro bölgesinde ise yıllık enflasyon “yüzde -0.3” olarak hesaplandı.
Euro bölgesinde, yıllık enflasyona en büyük katkı yüzde 0.3 ile hizmetler sektöründen gelirken, gıda, alkol ve tütünün grubunun katkısı yüzde 0.25 oldu.
Buna karşılık, enerji dışı endüstriyel ürünler ve enerjinin katkıları ise sırasıyla “yüzde -0.14¨ ve yüzde -0.68” olarak belirlendi.
Yunanistan, Slovenya ve İrlanda’da yıllık enflasyon sırasıyla yüzde -2.4, yüzde -1.2 ve yüzde -1.0 olarak açıklanırken, en yüksek oranlar da Polonya’da yüzde 3.4, Macaristan’da yüzde 2.8 ve Çek Cumhuriyeti’nde yüzde 2.4 olarak belirlendi.
AB üyesi ülkelerde Aralık’ta aylık bazda enflasyon 10 ülkede arterken, sekiz ülkede değişmedi, dokuz ülkede ise düştü.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







