AB’de yıllık enflasyon yüzde 0.3 olarak açıklandı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 20 2021
Paylaş
X Post
Avrupa Birliği (AB) genelinde aralık sonu itibarıyla yıllık enflasyon, aylık bazda 0.2 puan artarken, yıllık bazda 1.3 puan düşüşle yüzde 0.3 olarak belirlendi.
AB’nin istatistik ofisi Eurostat’ın verilerine göre, 19 ülkeyi kapsayan Euro bölgesinde ise yıllık enflasyon “yüzde -0.3” olarak hesaplandı.
Euro bölgesinde, yıllık enflasyona en büyük katkı yüzde 0.3 ile hizmetler sektöründen gelirken, gıda, alkol ve tütünün grubunun katkısı yüzde 0.25 oldu.
Buna karşılık, enerji dışı endüstriyel ürünler ve enerjinin katkıları ise sırasıyla “yüzde -0.14¨ ve yüzde -0.68” olarak belirlendi.
Yunanistan, Slovenya ve İrlanda’da yıllık enflasyon sırasıyla yüzde -2.4, yüzde -1.2 ve yüzde -1.0 olarak açıklanırken, en yüksek oranlar da Polonya’da yüzde 3.4, Macaristan’da yüzde 2.8 ve Çek Cumhuriyeti’nde yüzde 2.4 olarak belirlendi.
AB üyesi ülkelerde Aralık’ta aylık bazda enflasyon 10 ülkede arterken, sekiz ülkede değişmedi, dokuz ülkede ise düştü.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.MetroPOLL Araştırması: Siyasi Gelişmeler Seçmende Kaygı ve Hayal Kırıklığı Oluşturdu2.Akaryakıtta ÖTV indirimi trafik cezalarıyla telafi edildi3.Roberto Carlos dünya evine girerken müslüman oldu4.Melih Meriç'e Bıçaklı Saldırı: Bıçaklanan Vekil Ameliyata Alındı5.Antalya Belediye Başkanı Böcek'ten Ekrem İmamoğlu Hakkında Yeni İddialar: 15 Milyon Avro Talep Edildi












