AB'den sert Dumanlı tepkisi: Çok endişeliyiz


Avrupa Birliği, Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı için çıkarılan tutuklama kararına sert tepki gösterdi. Dumanlı ile ilgili çıkarılan tutuklama kararını 'ciddi endişe' ile not ettiklerini vurgulayan AB Komisyonu, basın hürriyeti ve hukukun üstünlüğü ilkesinin hayati olduğuna bir defa daha dikkat çekti. Gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten AB, 12 Kasım'da Zaman!a yapılan polis baskınını da 'endişe' ile kayıtlara geçirdiğini ifade etti.

Bir soruya karşılık Dumanlı'nın darbeye teşebbüs ve suç örgütü kurduğu iddiası ile yakalama kararına tepki gösteren AB SözcüMaja Kocijancic, Salı günü yayınlanan ilerleme raporunu hatırlatarak, basın hürriyeti ihlallerine yönelik kaygılarını tekrar hatırlattı. "Çok endişeliyiz." diyen Sözcü, ilerleme raporunda gazetecilerin sindirilmesine yönelik baskıların bir an evvel sonlandırılması için çağrı yapıldığına işaret etti.

Kocijancic, "Masumiyet karinesi ile sanıkların haklarına tam saygı gösterilmesinin ehemmiyetinin bir defa daha altını çizmek isterim." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber AB'den sert Dumanlı tepkisi: Çok endişeliyiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER