AB Komisyonu'ndan kapıların açılmasına tepki: Taahhütlerinizi unutmayın
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 28 2020
Paylaş
X Post
Suriye'nin İdlib vilayetinde Türk askerlerinin şehit edilmesinin ardından gelen Türkiye'nin göçmenlerle sığınmacıların Avrupa'ya geçişi için sınırlarını açmakta olduğu iddiasıyla ilgili Avrupa Komisyonu açıklama yaptı.
Avrupa Birliği'nin yürütme organı Avrupa Komisyonu'nun sözcüsü, bugün düzenlediği basın toplantısında, sığınmacı politikasında değişiklikle ilgili resmi bir açıklama yapmamış olan Ankara'dan AB'ye göçmen akışını kontrol etmekle ilgili taaahhütlere bağlı kalmasını beklediklerini belirtti.
'Türk yetkililer resmi politikada değişiklik olmadığını resmen teyit etti'
Sözcü "Türk tarafının sığınmacı ya da göçmen politikasında herhangi bir degişiklik yaptığına dair resmi açıklamada bulunmadığını vurgulamak isterim" diyerek ekledi:
"Bizim bakış açımızdan şimdiki halde AB-Türkiye anlaşması hala yürürlüktedir ve biz Türkiye'den bu anlaşmadan kaynaklanan taahhütlerine bağlı kalmasını bekliyoruz. Türk yetkililer resmi politikada değişiklik olmadığını resmen teyit etti ve biz bunun böyle kalmaya devam etmesini bekliyoruz."
Miçotakis-Merkel telefon görüşmesi
Türkiye'nin göçmenlerle sığınmacıların Avrupa'ya geçişi için sınırlarını açmakta olduğu iddiasıyla ilgili Yunanistan ve Almanya Başbakanları Kyriakos Miçotakis ile Angela Merkel arasında telefon görüşmesi de gerçekleşti.
İki liderin Türkiye'deki durumu ve Yunan sınırına doğru göçmen hareketini konuştuğu, Miçotakis'in Merkel'i Yunanistan'ın aldığı önlemlerle ilgili bilgilendirdiği açıklandı.
Bu arada Yunanistan Silahlı Kuvvetleri alarm durumuna geçti.
Hükümet genelkurmay başkanı, dışişleri, savunma ve göçmenlerden sorumlu bakanların da katıldığı olağanüstü toplantıya gitti.
Toplantıda, Türkiye'den gelen 'gayrıresmi' ve isim verilmeden yapılmış açıklamaların gerçek olup olmadığını ilk elden görebilmek amacıyla kara ve deniz sını
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nden Füze İddiasına Net Yanıt: “Biz atmadık”2.Cezaevinde kanser olan KHK’lı imam Ömer Alaca son yolculuğuna uğurlandı3.Listenin başındaki uyuşturucu baronu Bolivya’da yakalandı4.Mülakat mağduru öğretmenlere MHP'den umut adımı5.Adliyede ‘rüşvet’ iddiaları haberine erişim engeli isteyen Bekir Altun Yargıtay’a seçildi
6.Uzakdoğu'da gerilimi tetikleyebilecek girişim: Kuzey Kore 10 füze fırlattı7.İşte Almanların altının geleceğine dair kestirmeleri!8.Güney Afrika iktidar ortakları Nizamiye’nin birleştirici rolünü övdü9.Trump: “Biz Ukrayna’ya Ruslar İran’a yardım ediyor”10.Lukaşenko: "Bize yaklaşmayın ki Oreshnik patlamasın"

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nden Füze İddiasına N...

Cezaevinde kanser olan KHK’lı imam Ömer Alaca son ...

Listenin başındaki uyuşturucu baronu Bolivya’da ya...

Mülakat mağduru öğretmenlere MHP'den umut adımı

Adliyede ‘rüşvet’ iddiaları haberine erişim engeli...







