AB Konsey Başkanı'ndan Doğu Akdeniz açıklaması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 25 2020
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu'nda “Daha Adil Bir Dünyaya Güç Veren Daha Güçlü ve Daha Özerk Bir Avrupa Birliği” başlıklı konuşmasında, Doğu Akdeniz’de gerilimi düşürmek ve diyaloğu geliştirmek için bölgesel bir konferans düzenlenmesini teklif etti.
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Michel, Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu’nda “Daha Adil Bir Dünyaya Güç Veren Daha Güçlü ve Daha Özerk Bir Avrupa Birliği” başlıklı konuşma yaptı.
Michel son günlerde tansiyonun yükseldiği Doğu Akdeniz konusunu gündeme getirerek şu ifadeleri kullandı:
* Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz’deki gerginliklerden endişe duyuyor. Tek taraflı eylemler ve uluslararası hukuk ihlalleri kesinlikle sona ermelidir.
* Üye devletlerimizle birlikte, gerilimleri yatıştırmak ve diyaloğu geliştirmek için yoğun diplomatik çabalar yürütüyoruz. Bu ruhla, Birleşmiş Milletler ile birlikte Doğu Akdeniz konusunda çok taraflı bir konferansın düzenlenmesini önerdim.
* Pek çok aktör şimdiden olumlu yanıt verdi. Koşulları, gündemi ve zaman çizelgesini tartışmaya hazır. Deniz sınırlamaları, güvenlik, enerji sorunları ve göç, ele alınması gerektiğine inandığım konulardan bazıları.
“GÜÇLENDİRİLMİŞ BİR SİSTEME İHTİYACIMIZ VAR”
Konuşmasında dünya genelindeki gelişmelere de değinen Michel, Suriye, Libya, ABD-Çin çekişmesi, Afrika Birliği ile ilişkiler, İsrail-Filistin sorunu konularında AB'nin yapıcı ve güçlü bir yaklaşım izlediğini bildiren Charles Michel, “Avrupa Birliği, çok taraflılık ve kurallara dayalı uluslararası düzen için itici güç olmaya devam edecek'' ifadelerini kullandı.
AB'nin BM'de reformu desteklediğini bildiren Michel sözlerini şöyle sürdürdü:
* BM’ye desteğimiz her zamanki kadar güçlüdür ve Genel Sekreterin reformlarının uygulanmasını desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü güçlendirilmiş ve etkili çok taraflı bir sisteme ihtiyacımız var.
* Bu, dünya barışını ilerletecek s
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç9.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


