AB Konseyi başkanından Polonya'ya: Aydınlık tarafa geçin


Avrupa Konseyi'nin Polonya asıllı Başkanı Donald Tusk, demokratik değerlerle bağdaşmayan adımlar atmakla eleştirilen Polonya hükümetine Star Wars filmindeki 'aydınlık tarafı' seçmesi çağrısında bulundu.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile Brüksel'de bir araya gelen Donald Tusk, hem AB'den hem de Polonya'dan söylemlerinin düzeyini düşürmesini istedi. Polonya'nın komünist geçmişini geride bırakmasını "Siyasi hayatta karanlık taraftan aydınlık tarafa geçmeyi başardık." sözleriyle anlatan Tusk, "Bu tarihi olayı korumalıyız. Satın Cumhurbaşkanı, bilim-kurguyu çok sevdiğinizi biliyorum. Son filmleri muhtemelen ikimiz de izledik. Bu yüzden size şunu söylemek istiyorum: Her zaman gücün aydınlık tarafına geçmek için vakit vardır." ifadelerini kullandı.

Avrupa Komisyonu, yargı ve medya üzerindeki kontrolünü artıran Polonya hükümetiyle ilgili inceleme başlatmıştı. Demokratik değerleri ihlale ettiğine karar verilirse Varşova'nın AB'deki oy hakkı askıya alınabilecek.

Polonya Cumhurbaşkanı Duda ise ülkesinde olağanüstü gelişmeler olmadığını belirterek, "Her demokratik devlette olduğu gibi, seçimlerin ardından iktidar el değiştirirken anlaşmazlıklar olur." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber AB Konseyi başkanından Polonya'ya: Aydınlık tarafa geçin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER