AB’nin taslak metni ortaya çıktı: Türkiye yaptırım maddesi var

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesinde taslak metnin detayları ortaya çıktı. Metinde, AB liderlerinin Türkiye'ye hedefli yaptırımlar uygulanması konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi. Metinde Türkiye ile ilişkilerde gelişme olmaması durumunda mart ayındaki toplantıda yeni adımlar atılacağı da belirtildi.

SHABER3.COM

10-11 Aralık 2020 tarihlerinde Brüksel'de gerçekleşecek Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nde liderlere sunulacak taslak metni Reuters haber ajansı "son dakika" haberi olarak duyurdu. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye yönelik yapılacak herhangi bir yaptırım kararı Türkiye’yi çok fazla da ırgalamaz. Yani zaten biz resmi olarak 1963’ten bu yana sürekli yaptırıp uyguluyorlar.” restinin akabinde belgelere ulaşan Reuters, AB’nin taslak metninde Türkiye’ye “hedefli yaptırım” için mutabakata varıldığını belirtti.

YAPTIRIM ÖLÇEĞİ GENİŞLEYEBİLİR

10 Aralık Perşembe günü düzenlenecek zirvede liderlerin onayı alınırsa Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz’de sondaj çalışması yapan şahıs ve şirketlere yaptırım uygulama kararı aldı. 

Reuters’ın ele geçirdiği belgelere göre liderlerin onaylaması durumunda 2019 yılından beri uygulanan yaptırım listesine yeni eklemelerin yapılması ve bu yaptırımların ölçeğinin genişletilmesi de planlanıyor.

Ankara-Brüksel hattında gerilimin devam etmesi halinde mart ayında yapılacak AB Liderler Zirvesi’nde yaptırımlar için yeni adımlar atılacağı da taslak metinde yer alıyor.
<< Önceki Haber AB’nin taslak metni ortaya çıktı: Türkiye yaptırım... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER