AB Schengen yasağını 30 gün uzattı
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Perşembe, Nisan 9 2020
Avrupa Komisyonu, yeni tip koronavirüsün (SARS-CoV-2) yol açtığı Covid-19 salgını ile mücadele amacıyla üçüncü ülkelerden Schengen bölgesine seyahat yasağını 15 Mayıs'a kadar uzatıyor.
Avrupa Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Avrupa Komisyonu, Schengen ülkelerine ve Schengen Bölgesinin ortak üyelerine zaruri olmayan seyahatlerin yasaklanması kararının, 15 Mayıs'a uzatılması çağrısında bulunuyor." ifadeleri kullanıldı.
Avrupa tarzı yaşam biçimini korumaktan sorumlu Avrupa Komiseri Margaritis Schinas sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Üçüncü ülkelerden Avrupa Birliği'ne zaruri olmayan seyahatlerin yasaklanması kararını 15 Mayıs'a kadar uzatmış bulunuyoruz. Riskleri en aza indirmek için çabaların sürdürülmesi gerekiyor. Evimizi korumaya alırken kapıları açık bırakmamak gerek" dedi.
Yasak 30 (üye ve üye olmayan) ülkeyi ilgilendiriyor
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!8.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


