AB Schengen yasağını 30 gün uzattı
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Perşembe, Nisan 9 2020
Paylaş
X Post
Avrupa Komisyonu, yeni tip koronavirüsün (SARS-CoV-2) yol açtığı Covid-19 salgını ile mücadele amacıyla üçüncü ülkelerden Schengen bölgesine seyahat yasağını 15 Mayıs'a kadar uzatıyor.
Avrupa Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Avrupa Komisyonu, Schengen ülkelerine ve Schengen Bölgesinin ortak üyelerine zaruri olmayan seyahatlerin yasaklanması kararının, 15 Mayıs'a uzatılması çağrısında bulunuyor." ifadeleri kullanıldı.
Avrupa tarzı yaşam biçimini korumaktan sorumlu Avrupa Komiseri Margaritis Schinas sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Üçüncü ülkelerden Avrupa Birliği'ne zaruri olmayan seyahatlerin yasaklanması kararını 15 Mayıs'a kadar uzatmış bulunuyoruz. Riskleri en aza indirmek için çabaların sürdürülmesi gerekiyor. Evimizi korumaya alırken kapıları açık bırakmamak gerek" dedi.
Yasak 30 (üye ve üye olmayan) ülkeyi ilgilendiriyor
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12. Yargı Paketi geliyor! İşte detaylar!2.Türkiye'de insan hakları ihlallerinde bu hafta: Bayramda da durmadılar3.Kaynağı inceleniyor! Bir anda trilyoner oldu!4.Gülistan Doku cinayetinde kilidi çözecek isim Umut Altaş iade ediliyor5.Trump NATO zirvesi için Ankara'ya gelecek
6.Yar-ı Vefadar7.Meğer Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanının Cumhuriyet'teki işine zimmet iddiası yüzünden son verilmiş!8.Bir hesap daha öbür tarafa kaldı! Kanser tedavisi gören KHK’lı Enver Aydın hayatını kaybetti9.NASA bilim insanı Serkan Gölge ABD Kongresi’nde konuştu: “Sıradan bir hayat terör suçuna dönüştürüldü”10.İran savaşı bitecek mi: Hamaney ile yüzyüze görüşeceğini söyleyen Trump'dan flaş açıklama

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ













