AB Temsilcisi: Suriyeliler için Türkiye'ye 1.5 milyar Euro göndereceğiz

AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini "Türkiye'deki Suriyeliler için Mali Yardım Programı kapsamında Ankara'ya 1.5 milyar Euro göndereceklerini" açıkladı.

SHABER3.COM

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "Suriye'nin ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi" konferansında konuştu. Mogherini "Türkiye'deki Suriyeliler için Mali Yardım Programı kapsamında Ankara'ya 1.5 milyar Euro göndereceklerini" açıkladı.

Mogherini, Türkiye'deki mültecilere yardım amacıyla AB'nin Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı kapsamında Ankara'ya ikinci 3 milyar euronun 1.5 milyar euro'luk kısmını vereceklerini belirtti. Bu yardımın mülteciler ve ev sahibi halklar için verildiğini ekleyen Mogherini, AB'nin Suriyelilere 2019-2020 yıllarında 1 milyar eurodan fazla yardım sunacağını ifade etti.
Mogherini, "AB'nin 2019'da 560 milyon Euro tutarında yardım sunacağını ve 2020 yılında aynı tutarda yardımı sunmaya hazır olduğunu açıklamaktan sevinç duyuyorum. Bu seviyeyi 2021'de de korumayı planlıyoruz" dedi.

Mogherini, Suriyelilerin evlerine dönebilmeleri için güvenli bir ortamın oluşturulması gerektiğini ifade etti.
<< Önceki Haber AB Temsilcisi: Suriyeliler için Türkiye'ye 1.5 milyar... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER