AB ülkesi Rusya'dan koronavirüs aşısı istedi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 28 2021
Paylaş
X Post
Avrupa Birliği AB üyesi ülkelerden Çekya'nın Rusya'da üretilen koronavirüs aşısı için talepte bulunduğu ve olumlu cevap geldiği belirtildi.
Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Sputnik V Koronavirüs aşısı göndermeleri için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yolladığını ve taleplerine olumlu cevap beklediklerini bildirdi.
Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman, bir Çek televizyonuna verdiği demeçte, Başbakan Andrej Babis ile yaptığı istişarenin ardından Rusya'dan ülkesine Sputnik V Koronavirüs aşısı göndermelerini talep ettiklerini bildirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mümkün olan en kısa sürede Sputnik V korona virüs aşısı tedarik etmeleri talebiyle mektup yolladığını belirten Zeman, kendisine verilen bilgi doğruysa taleplerinin olumlu karşılanacağını bildirdi.
EMA’nın onayı beklenmeyecek
Zeman, aşının kullanımı için Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) onayını beklemeyeceklerini ifade ederek, Çekya Devlet İlaç Denetim Enstitüsü'nün onayının kendileri için yeterli olacağını da sözlerine ekledi.
27 Aralık'ta Covid-19’a karşı kitlesel aşılamaya başlanan Çekya'da bugüne kadar Moderna, AstraZeneca, Pfizer/BioNtech aşılarıyla 644 bin 300 kişi aşılandı. İstatistiklere göre Çekya, 1 milyon kişide 884 ölüm oranıyla dünyada Covid-19 nedeni ile en çok can kaybının yaşandığı ülkeler arasında bulunuyor.
Çekya’da toplam vaka sayısı 1 milyon 227 bin 595’e, toplam can kaybı ise 20 bin 194’ye ulaştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bayramda masumlara nefret operasyonu: 77 gözaltı 47 tutuklama2.Yarım asırdan sonra bir ilk: İsrail Mescid-i Aksa’yı bayram namazına kapattı3.Bahçeli bayram sonrasını işaret etti: Önemli adımlar atılacak4.Özel’den bayram açıklaması: Allah’ım onu ıslah etsin5.Ayhan Bora Kaplan yazışmasında MHP Grup toplantısı çıktı
6.Bütçede 66 kat artan gizemli artış kime gitti!7.Emeklinin tepkisinden korkan AKP il binalarından kapalı zarf dağıttı8.Mücteba Hamaney: Türkiye'ye yapılan saldırılar 'sahte bayrak operasyonu'9.'Evlatlarımızı istiyoruz': Müebbet verilen Askeri öğrencierin annelerinden bayramda yürek burkan çağrı10.Savaşın 22'inci gününde Trump'tan kritik 'ateşkes' çıkışı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bayramda masumlara nefret operasyonu: 77 gözaltı 4...

Yarım asırdan sonra bir ilk: İsrail Mescid-i Aksa’...

Bahçeli bayram sonrasını işaret etti: Önemli adıml...

Özel’den bayram açıklaması: Allah’ım onu ıslah ets...

Ayhan Bora Kaplan yazışmasında MHP Grup toplantısı...







