ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence canlı yayında korona aşısı oldu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 18 2020
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, bugün canlı TV yayınında Corona virüsü aşısı yaptırdı. ABD’de halkın bir bölümünün aşı olma konusunda tedirginlik göstermesi nedeniyle Pence, aşısını kamuoyu önünde olma kararı aldı.
Mike Pence, Amerika’da Corona aşısı olan en üst düzey devlet yetkilisi. Pence ile birlikte eşi Karen Pence ve ABD Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı Jerome Adams da Washington yakınlarındaki Walter Reed askeri hastanesinde kameralar önünde aşı yaptırdı.
Pence, Corona aşısını “tıbbi bir mucize” olarak niteledi. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell da birkaç gün içinde aşı yaptıracaklarını açıkladı. Amerika’nın seçilmiş başkanı Joe Biden’ın ise gelecek hafta Corona aşısı yaptırması bekleniyor. Ekim ayında Corona enfeksiyonu nedeniyle tedavi gören ABD Başkanı Donald Trump aşı olup olmayacağına ilişkin Beyaz Saray’dan açıklama yapılmadı.
ABD'de Pfizer ve BioNTech şirketleri tarafından üretilen aşının dağıtımına başlandı. Moderna aşısının ise FDA tarafından Cuma günü onaylanması bekleniyor. Aşı onay alır almaz ülke genelinde dağıtımına başlanacak.
Öte yandan ABD’de Corona virüsü salgını hız kesmeden devam ediyor. California eyaletindeki Los Angeles Sağlık Dairesi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Los Angeles’ta her saat ortalama iki kişi COVID-19 nedeniyle hayatını kaybediyor” denildi.
CBS televizyonu da kentte çok az sayıda boş yoğun bakım yatağı kaldığını, hastaneye gelen hastaların saatlerce ambulanslar içerisinde boş yatak beklemek zorunda kaldıklarını haberleştirdi. Bazı hastaların 7 saate kadar ambulanslar içerisinde tutulmak zorunda kaldıkları belirtiliyor.
ABD’de Johns Hopkins Üniversitesi’nin son verilerine göre dünya genelinde 75 milyondan fazla kişi salgına yakalanmış durumda. Bu vakaların 17,2 milyonu ABD’de bulunuyor. ABD’de 310 bin 782 kişi de salgın yüzünden hayatını kaybetti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü7.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı8.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi9.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü10.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


